Blog, Eelroad, Mereannid, Pearoad, Retseptid

Tulised krevetid

September 21, 2018

Lihtne Gurmeenädal jõuab minu retseptidega lõpusirgele. Nädala lõpuks on kalaletis mereannivalik kindlasti lopsakas, aga kui ma tahan midagi lihtsat ja kiiret valin tavaliselt krevetid. Vaata sooduspakkumist!
Pisut pusimist nende puhastamisega ju on, aga kavalamad kutsuvad siinkohal endale appi sõbrad või pereliikmed ja jägmisel hetkel säriseb juba pann….
Jääb veel vein lahti korkida ja juba jagatakse laua ümber häälekalt nädalasündmusi ja tuliseid krevette


Krevetid 2-le

500 g hiidkrevette (võivad olla külmutatud)
2 küüslauguküünt
2 cm jupp ingverit
1 punane tšilli
2-3 sl oliiiviõli
2 laimi
ohtralt koriandrit


Kui kasutad külmutatud krevette, lase neil aeglaselt külmkapis üles sulada. Puhasta krevetid koorikust ja eemalda tume soolikas, sabad võid jätta külge. Haki küüslauk, ingver ja tšilli peeneks (kui sa pole väga suur terava maitse sõber, eemalda tšillilt seemned), sega krevettidega ja lisa juurde 2 sl oliiviõli. Lase pisut maitsestuda. Aja pann kuumaks ja vala sinna sorts õli, vala krevetid kuumale pannile ja kuumuta neid mõlemalt poolt kokku max 2-3 min, kuni need muutuvad kenaks roosaks. Ole tähelepanelik, ära üle küpseta! Küpsemise lõpus pigista pannile 2 laimi mahl. Haki koriander ja puista krevettidele.
Serveeri krõbeda koorikuga ciabattaga ja klaasikese külma valge veiniga.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply