Blog, Retseptid, Salatid

Pomeli salat

March 14, 2016

 

Kevadet pole näha, aga tunda on juba küll. Kui nüüd kõik need lumikellukesed ja pikem õhtuvalgus koos kerge kevade lõhnaga kõrvale jätta, siis annab kevadest märku ka muutunud isu. Suur soov on süüa midagi erksat värsket ja tervislikku. Paras aeg just oma menüüd paremaks tuunida ja pisut käest libisenud söögivalikud õigele lainele juhatada. Minu lemmik enda korralekutsumiseks on see pomelisalat. Pole midagi lihtsamat, kui salati valmistamine. Isegi koostisainete valimisel võib lähtuda oma lemmikutest. Kas valida rohelist värvi esindama kurk, suvikõrvits, rohelised oad või hoopis suhkruherned, jääb iga sööja otsustada. Vähem pirtsakad valivad muidugi need kõik. Kastmes seevastu on kõik komponendid kohustuslikud, et ainevahetust elavdada. Ilma koriandrita mina seda salatit mingil juhul sööma ei hakka:) Veel on üks väike kohustuslik nüanss. Enne, kui salatit tegema asuda, peaks üle vaatama oma köögiriistade sahtli sisu. Kui seal leidub pisike abimees. juurviljaribastaja, siis võib lauluga tööle asuda. Juurviljaribastaja on lihtsalt asendamatu abimees. Porgand, suvikõrvits, kurk kõik saavad selle väikese vidinaga ikka imemaitsva kuju. Ja see käib kiirelt ning vaevata. Eks neid juurviljaribastajaid ole igas mõõdus ja värvivalikus, aga minu meelest kõige töökindlam on see siin. Nüüd on juba puhas rõõm salat kokku viilutada ja kevadist värskust ammutada.

salat-6salat-3

salat-2


1 kurk
1 suvikõrvits või 100 g suhkruherneid
1 pomel
1 porgand
100 g türgi ube
1 pott koriandrit

Kaste

1 laimi mahl
1 küüslauguküüs
1 väike jupp tšillit (doseeri taluvuse jargi)
1 cm jupp ingverit
2 sl mett
2 sl oliiviõli
1/2 dl seesamiõli


Lõika porgand, kurk ja suvikõrvits peeneteks ribadeks. Seda on hõlbus teha, kui kasutad ribastajat. Lõika noaga ära pomeli koor. Puhasta pomel nahkjatest kestadest ja tee suupärased tükid. Tõsta kõik ained kaussi ja rebi juurde koriandrilehed.

Haki küüslauk, tšilli ja ingver hästi peeneks, lisa laimist pigistatud mahl, mesi ja õlid. Vispelda kaste kokku ja vala salatile. Serveerimisel võib peale puistada ka seesamiseemneid. Söö terviseks!

salat-5 salat-4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply