Blog, Retseptid, Supid

Sügisene detox supp

October 4, 2018

Aastaaegade vahetus paneb pisut korrektuure tegema. Kevadel on üsna loomulik, et tuleb suur tahtmine kõik üles vuntsida ja läikima lüüa, paastuda ning paremaid toiduvalikuid teha. Tegelikult on sügis täpselt samasugune aeg. Enne suure talve tulekut on hea kriitilise pilguga ümbrust silmitseda. Suve kraam kokku korjata ja paremaid aegu ootama jätta. Erilise kergendused toob ka mõnest ebavajalikust hilbust või oma parema aja minetanud asjast loobumine. Kodust peab saama talveune tarvis mõnus pesa.

Suurpuhastust vajab kuulu järgi ka meie keha. Kuigi siinkohal jagunevad arvamused kahte leeri ja sealjuures on kummalgi oma kaljukindel seisukoht. On neid, kes arvavad, et totaalne restart tehakse mõneks ajaks toidust täieliku loobumisega ja teised ei poolda seda valikut teps mitte. Olgu selle totaalse puhastuskuuriga kuidas on, eks se on rohkem iga kehaomaniku tunde ja uskumuse küsimus. Kuid ühes puktis saavad kõik need kaks eri leeri alati kokkuleppele. Köögiviljad on teema, kus mõlemad pooled agaralt pead noogutavad. Nimelt vajab tasakaalustatud menüü päevas päris kopsakat portsu köögivilju ja kui menüüd hoida igapäevaselt kontrolli all pole mingeid puhastuskuure ka tarvis, keha saab ise korrashoiuga hakkama. Nojah, kui kõik on ideaalne…. Aga tuleb tunnistada, et isegi oma kõige parimat planeerimise oskust appi võttes lendab vahetevahel see ideaalne toidumenüü uppi 🙁  Tuleb sisse pisikesi patuseid libastumist ja ahvatlevaid keerdkäike. Teinekord võib see trallitamine venida mitme suvekuu pikkuseks. Autsh! Oli, mis oli, kuid alati on võimalus vanker tagasi õigele teele keerata. Ja siinkohal mõtlen ma alati, aga teeks suppi.

Köögiviljasuppi. Pealegi ei pea keha suppi süües kannatama aga mõneks ajaks supidieedile siirdumine laseb tal pehmemal moel puhata ja uueneda küll. Värviliste ja värskete sügisviljadega laetud supp annab sooja ja täidab toekalt kõhtu. Supiga saab manustada parja portsu väärtuslikke köögivilju ja supileemekese sisse jäävad alles ka kõik köögiviljade parimad omadused, mitte ei lahku keeduveega kõige kaduva teed. Kui kõhu tühi ruum on maitsva supiga täidetud ei hakka ta ka nii ruttu himustama mõnd kergemeelset saialist või koogikest. Kui supiideid napib, tasub silma peal hoida ka FS Goods FB lehel ja Instagrami-kontol, kus on käima lükatud tore üleskutse rohkem suppi süüa. Niiet, tule kaasa, teeme suppi!

Sügisene detox supp
2-3—le

750 ml aedviljapuljongit
1 kollane peet
1 porgand
1 väike brokoli
2 vart lehtkapsast
100 g punast kapsast
serveerimiseks murulauku

Koori ja tükelda peet ning porgand. Aja puljong keema. Tõsta porgand ja peet puljongisse ja keeda kuni aedvili on pea-aegu pehme, aga siiski veel krõmpsuv. Lisa tükeldatud kapsad ja keeda veel mõni minut. Serveerimisel raputa peale hakitud murulauku.

Puljong -FoodStudio

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply