Blog, Koogid, Retseptid

Kõrvitsa-mango kook kaneelise vahukoorega

December 18, 2016

Koogiisu võib üllatada. Vahel tahaks kohe mitut kooki korraga ahju pista, ideede rohkus ajab üle ääre. Prooviks ühte ja prooviks ka teist. Paraku on mõistlikum ühe koogiga piirduda. Isegi kõige tervislikumaks tituleeritud koogid on siiski parajad kaloripommid ja lõputult neid pugida ei saa ilma, et pidukleidid pitsitama hakkaksid.
Selle kahekihilise ja kooremütsiga koogiga saab magusaisu rahuldatud ja ühe koogi asemel oleks justkui kolme proovitud.

kõrvitsakook-3

Põhi: 

100 g võid
150 g tumedat šokolaadi
80 g tumedat muscovado suhkrut
50 g jahu
2 muna
soola

Vahekiht: 

200 g kõrvitsapüreed
1 hästi küps mango
1 tl kaneeli
1 sl heledat suhkrusiirupit
3 lehte želatiini
1 laimi mahl

Kate: 

2 dl vahukoort
1 sl ekstrapeent suhkrut
1 tl kaneeli

Kõigepealt tee kõrvitsapüree. Selleks lõika kõrvits viiludeks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus, kuni kõrvits on pehme – selleks kulub umbes 15-20 minutit. Eemalda koor ja püreesta kõrvits saumikseriga.

Koori mango ja eemalda viljaliha. Pane kõrvitsapüree hulka ja surista saumikseriga veel, kuni kaks püreed ühilduvad. Maitsesta kaneeliga ja suhkrusiirupiga ning tõsta kõrvale.

Sulata paksupõhjalises potis tasasel kuumusel pidevalt segades või ja šokolaad, lase pisut jahtuda. Vahusta munad ja suhkur omavahel ja lisa šokolaadisegu. Sõelu juurde jahu ja sega ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni kook on tahenenud ja küps. Jahuta täielikult maha.

Pane želatiinilehed külma veega 5 minutiks ligunema. Pressi laimist mahl ja soojenda poti põhjas keemiseni ning eemalda tulelt. Pigista želatiinilehed veest kuivaks ja pane kuuma mahla sisse. Sega kiiresti, kuni želatiin on sulanud. Vala segu peene joana kõrvitsa-mangosegu hulka. Vala segu jahtunud koogipõhjale ja pane vähemalt 2 tunniks külmkappi tahenema.

Vahetult enne serveerimist vahusta koor suhkruga pehmete tippude tekkimiseni. Sega koore hulka kaneel ja kata kook vahukoorega. Puista pinnale kaneeli.

kõrvitsakook-2

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ülle November 3, 2017 at 2:43 pm

    Nii ilus ha usuäratav. Proovin kindlalt.

  • Leave a Reply