Blog, Retseptid, Suupisted

Karamelsed pähklikommid

December 21, 2016

Söödavad kingitused on maailma parimad. Kasutuna vedelema need ilmselt ei jää ja kingisaajale koormaks ei kujune. Kerge suhkru üledoos pühade puhul on andestatav ja arvesse ei lähe. Samas ei pea söödav kingitus ju alati magus olema. Söödavate kinkide tegemine iseenesest on puhas rõõm ja teraapia. Isetehtud kingitustes on peidus just see õige jõulutunne. Andmise rõõm teeb olemise kergeks ja elamise helgeks. Päris tore on pliidi ääres askeldades komme kokku keeta, mõeldes oma toredatele sõpradele või inimestele, kes sind sel aastal kõige enam inspireerinud on. Iga kommi sisse saab peita just täpselt sellise maitsenüansi, mis selle saajale mõtlemine sinus esile kutsub. Mõni saab õige magus, teine tiba vürtsikam ja osad on kindlasti kergelt soolaka maiguga.

kingitus-9

kingitus-8

50 ml vett
150 g heledat muscovado suhkrut
1 dl heledat suhkrusiirupit või glükoosisiirupit
100 g võid
200 g pähkleid
20 g külmkuivatatud pohlasid
1/2 tl soola

Maitsestamiseks:

1-2 tl piparkoogimaitseainet
või
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
või
1 tl jahvatatud suitsupaprikapulbrit

Pane vesi koos suhkruga potti ja kuumuta keemiseni. Sega, kuni suhkur on sulanud. Lisa siirup ja või. Lase segul vaiksel kuumusel 30-60 minutit mullitades keeda (kui kasutad glükoosisiirupit ja soovid pehmemaid komme, siis keeda vähem). Vala juurde pähklid ja laota segu küpsetuspaberile tahenema. Raputa peale pohlad. Lase täielikult jahtuda. Murra mass tükkideks ja naudi!

kingitus-3

kingitus-4kingitus

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply