Blog, Hommikusöögid, Retseptid

Hurmaa hommik

March 21, 2015

Päike käib taas kõrge kaarega ja ees on erutav puhkemise aeg. Kohe-kohe on liblikad kohal. Nii õhus, kui kõhus. Uued siidisallid ja päikeseprillid on juba hoogsas kasutuses. Iga uus hommik on hurmav ja eriline. Ikka sama ja tüütuseni tuttava võileivaga neid päikesest pungil hommikuid tervitada oleks kuidagi hale. Päikesehommiku häälestuseks sobiks midagi teistsugust. Käisin naati otsimas, aga silma ei jäänud veel midagi. Poes komistasin hoopis mahlaste hurmaade otsa. Läksid käiku ja kutsusid kaaslaseks kinoa. Koos suutis see paar mind üllatada ja värske kohvi aroomile tuli seltsiks kelmikas kuldne helk. Päike jäi pilve taha kinni, oli hoopis hurmav hurmaa hommik.

hurmakinoa

 

 1 hurmaa

200 g kinoad
400 ml vett
soola
2 sl sidrunimahla ja 1 tl riivitud sidrunikoort
mandlilaaste

Loputa kinoa seemneid jooksva vee all. Nõruta. Pane kinoa ja soolaga maitsestatud vesi potti ning keeda tasasel tulel pehmeks, selleks kulub umbes 10-15 minutit ja selle ajaga peaks vesi olema imendunud. Vahepeal tükelda hurmaa. Tõsta pool hurmaa tükkidest potti, enne kui vesi on imendunud ja keeda koos kinoaseemnetega.
Rösti mandlilaaste kuival pannil, kuni need muutuvad kuldseks.

Kui vesi on täielikult imendunud lisa potti sidrunikoor ja -mahl. Kuumuta veel pisut ja tõsta tulelt. Serveerimisel puista pinnale mandlilaastud ja värsked hurmaa viilud.

hurmakinoa-2-2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply