Blog, kana, Pearoad, Retseptid

Tibud viinamarjadega

June 6, 2019

Kes ütles, et viinamarjad on hapud? Tasub need ainult ahjuvormi õhtusöögi lisandiks puistada ja maiuspala on sündinud. Ja-jah, kanakeste kaissu poetatud viinamari lisab roale lusti ja magusamat mekki. Pealegi on sellise vormitäie ahjulülkkamine puhas rõõm, toit valmib praktiliselt ise ja perenaine on vaevast peaaegu prii. Loomulikult võib maisi söönud peened tibukesed asendada lihtsamate ja igapäevasemate kanapaladega. Samas võtmes töötavad nii poolkoivad, kui kintsutükid ja retseptis näpuga järge pidama ka ei pea. Imelihtne ja lihtsalt maitsev!

Viinamarjakana

4-le

  • 2 maisikana
  • 200 g viinamarju
  • 1 väiksem lillkapsas
  • oliiviõli
  • soola
  • pipart
  • salveid

Pane ahi 230 kraadi juurde soojenema. Hõõru kanakesed soola ja pipraga kokku. Tükelda lillkapsas õisikuteks. Tõsta kanad vormi, säti lillkapsaõied kanakeste vahele ja lisa viinamarjad. Nirista peale oliiviõli ja küpseta 20 minutit 230 kraadi juures, alanda siis temperatuuri 180 kraadini ja küpseta veel 30 minutit. Kuni lilkapsas on pehme ja kana küps. Kana küpsust saad proovida, kui torkad seda noaga ja väljavalguv mahl on selge, siis on kana küps.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply