Blog, Lisandid, Retseptid

Lillkapsariisi salat

November 27, 2017

Soojad salatid on tõusnud argiroogade klassi liidriteks. Lillkapsariisi salatiga on võimalik kiirel argiõhtul näljasena koju saabudes köögis toiduvalmistamise kiiruse rekordid pihuks ja põrmuks kokata. Kes nii näljasena koju ei jõua, saab endale lubada rahulikumas tempos toiduvalmistamise nautingut. Ja seejuures ilma rõõmustada erinevat rohelist tooni aedviljade salatisse segamisega. Peeneks purustatud kahvatule lillkapsapurule annab maitset toekas kanapuljong ja värvi lisavad sametroheline lehtkapsas, heleroheliselt helendavad edame oad ja krellilt krõmpsud rohelise sibula varred. Kogu sellele rohelisele taskaaluks veel peotäis punaseid jõhvikaid ja suupäraselt paras ports soolapähkleid.
Jääbki veel vaid taldrikute värvi üle aru pidada ja kukalt kratsida.


 

1 lillkapsas
300 ml kanapuljongit
2 küüslauguküünt
200 g edamame ube (külmutatud)
50 g kuivatatud jõhvikid
lehtkapsast
rohelist sibulat
soolatud maapähkled
soola
värskelt jahvatud pipart


Tükelda lillkapsas hästi peeneks. Hea on seda teha köögikombainiga riivides. Pane potti või pannile lillkapsapuru, lisa puljong ja lase keema. Alanda kuumust. Keeda kuni puljong on imendunud, selleks kulub kõige rohkem 5 minutit. Lisa hakitud küüslauk. Eemalda lehtkapsalt roots ja haki väiksemaks, lisa lillkapsale, puista juurde kuivatatud jõhvikad ja külmutatud oad. Kuumuta mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveerimisel lisa hakitud roheline sibul ja maapähklid. Paku iseseisva sooja salatrina või liharoa lisandina.

lillkapsas-2

 

Puljong -Foodstudio

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply