Blog, Retseptid, Salatid

Kinoa ja peedi salat

May 16, 2019

Salatite kuldaeg on saabunud. Värske ja värviline. Pisikesed nunnud peedipojad on ennast turulettidele sisse sedanud ja lehvitavad ostjaid ligi meelitades oma kelmikalt lillakate varte ja säravroheliste lehtedega. Need peedipojukesed keevad potis kiirelt pehmeks ja nõnda saab nendest ruttu krõmpsu lisandi taldriku ehteks. Ilmtingimata aga ei peagi peeti kuumutama, ka toorelt salatisse pistes saab neist varajastest vitamiinipommidest särtsaka lisa kevadisele salatilauale.
Mina panin peedi paari kinoga ja toonisin ka kahvatuvõitu terakesed peedimahlaga pisut õhetavamaks. Peedi ja punase sibula marinaadiks sobib oivaliselt FS Goodsi uus saltikaste Chimmy. See on ürdiõlidega salatikaste, kus on tunda peterselli, küüslaauku ja pisut ka tšilli teravust. Maitselt jääb kaste siiski pigem mahedamaks ja soovi korral saab seda üht-koma-teist lisades oma maitse järgi veel edasi tuunida. Aga heaks salatikastme või marinaadipõhjaks on see kooslus  loodud. Sobib hästi neile, kes grilliõhtu lähenedes kukalt kratsima hakkavad, kuna raske on otsustada milliseid ürte seekord kasutada. Kenas nägusas korgiga suletavas pakendis on seda mõnus külmkapis käepärast hoida, sest kõvaks marineerimiseks ja salatite vorpimiseks nüüd alles läheb.

Lisaks on Instagramis, minu kontol @pireth  käimas ka loosimäng, kus võimalus võita neidsamu salatikastmeid, Chimmy ja Herbi. Seega, tule mängu, kui oled huviline;)

Kinoa-peedi salat

2-le

  • 2 dl kinoad
  • 2-3 väikest peeti või 1 keskmine
  • 1 punane sibul
  • 50 g Feta juustu
  • 2-3 redist
  • peotäis mustikad
  • karulauku või meelepärast rohelist salatit või väikeseid naadilehti vms umbrohtu
  • 1 dl Chimmy salatikastet
  • 2 sl punase veini äädikat

Haki sibul hästi peenikesteks ribadeks ja riivi toores peet jämeda riiviga. Pane sibul ja riivitud peet kaussi ja kalla peale Chimmy salatikaste., lisa punase veini äädikas. Sega hoolega läbi ja ja jäta maitsestuma.

Loputa kinoa ja pane potti, lisa vett, nii et kataks teravilja umbes 2 cm võrra. Keeda tasasel tulel, kuni kinoa on pehme ja vedelik imendunud. Loputa jaheda veega ja jäta jahtuma. Nõruta pisut peetidest ja sibulatest tulnud vedelikku ja sega kinoaga, et see muutuks kenaks roosaks.

Tõsta salativaagnale kinoa, lisa sibula-peedi segu ja pudista juurde Feta. Haki või rebi juurde roheline ja redised ning puista pinnale mõned mustikad.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply