Blog, Kala, Pearoad, Retseptid

Muskaatkõrvitsa ja -pähkliga angersäga

December 22, 2017

Kala on jõululaual kindlal kohal. Võib-olla isegi aukohal. Näiteks angersäga sobib suurepäraselt asendama jõulupraadi või hoopis kroonima esimese jõlupüha lõunalauda. Egas jõulud ühe päeva kesta ja küllap see liha-vorsti söömine läheb pikkade pühade aegu ka tiba üksluiseks. Pealegi on angersäga sellise mõnusa lihaka tekstuuriga, et kannatab välja ka tugevama maitsega kastmed. Mina tegin kuldsest muskaatkõrvitsast rohketest jõulumaitsetest punnis kalakõrvase. Muskaatpähklid tasub riivida täitsa julgelt kastmesse, või siis täpselt nii palju, kui tuju tuleb.

 

1 angersäga filee
2 küünt küüslauku
soola
pipart
tüümiani
lehtkapsast
pohli

Vürtsikas kõrvitsakaste

4-le kalasõbrale

300 g (muskaat)kõrvitsapüreed
50 ml kanapuljongit
2 küünt küüslauku
muskaatpähklit
1-2 tl jahvatatud kaneeli
1 tl riivitud ingverit
soola
pipart
poole laimi mahl

Lõika kalafilee pooleks. Maitsesta soola ja tüümianiga, haki küüslauk hästi peeneks ja hõõru kalale. Jäta kala maitsestuma.

Lõika kõrvits sektoriteks. Koore võib peale jätta, puhasta ainult seemnetest. Rösti 200 kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni kõrvits on pehme. Viska ahjuplaadile ka küüslauguküüned. Pehme kõrvitsaviljaliha küljest eemalda koor ja töötle sauseguriga koos küüslauguga püreeks.
Pane püree potti ja lisa puljong. Kuumuta ja lisa vürtsid. Lase kastmel kümmekond minutit podiseda. Siidisedma tulemuse saamiseks kurna kaste läbi sõela ja maitsesta laimimahlaga.
Prae kala pannil ja serveeri koos kastme ning pannil röstitud lehtkapsaga. Juurde puista (külmkuivatatud) pohlasid.

angersäga-2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply