Blog, Pirukad, Retseptid

Jõulupärg

December 24, 2017

Rõõmu ja rahulolu. Ilu ja hingesoojust. Parimat pühadeaega kõigile. Paras aeg panna saiatainas kerkima. Tainast sõtkudes on hea meelde tuletada, et mitte õnnelik elu ei tee meid tänulikuks, vaid tänulikkus teeb õnnelikuks.

Olge hoitud ja kaitstud!

Jõulupärg

150 ml piima
30 g pärmi
1 dl suhkrut
soola
3 dl kõrvitsapüreed
450-500 g nisujahu

200 g jõhvikaid
50 g marmelaadisuhkrut
10 g piparkoogivürtsi

Soojenda piim kehatemperatuurini. Lahusta pärm piimas. Sega juurde suhkur, sool ja kõrvitsapüre. Lisa osa jahust. Vala tainas lauale ja sõtku, kuni tainas muutub elastseks, vajadusel lisa jahu. Kata rätikuga ja tõsta 1 tunniks sooja kohta kerkima.

Keeda jõhvikatest marmelaad, lisa suhkur ja piparkoogivürts. Rulli kerkinud tainas lahti ja määri peale marmelaad. Keera tainas rulli. Lõika pikupidi pooleks. Põimi tainaribad ümber üksteise ja keera otsad kokku. Lase ahjuplaadil 20 minutit kerkida. Küpseta 220 kraadises ahjus 20 minutit.

jõulupärg-2

 Suhkur – Dansukker

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply