Blog, Koogid, Retseptid

Suvikõrvitsa-šokolaadikook

October 30, 2017

Paras ports maiustamist kulub vahelduseks  ikka ära. Šokolaad, see dekadentlik maius, paitab meeli ja suulage.  Annab  hallile päevale parema hoo. Siin koogis seda jumalikku maiust  aga suurt polegi.  Tõsi, raksuvas kattes pisut ikka on, kuid kes soovib lihtsamalt läbi ajada, võib katte valmistamise hoopis ära jätta. Kui jälle pehmema katte järgi himu on tuleks lisada pisut koort. Vaatama pisikesele šokolaadikogusele annab kook päris korraliku šokolaadikoogi maitse välja.  Toorakakao on see, mis maitse loob ja suvikõrvits kingib oma mahlakuse. Isegi pirtsakad põngerjad  võib selle koogiga ära petta. Kes proovib, see juurde soovib.

šoko

šoko-2

šoko-4


300 g riivitud suvikõrvitsat

3 muna

3 sl toorkakaod

80 g tumedat muscovado suhkrut

1 dl oliiviõli või sulatatud kookosrasva

100 g toortatrajahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl soodat

1/2 tl soola

50 g Kreeka pähkleid

100 g tumedat šokolaadi

vaarikaid või pohli


Riivi suvikõrvist. Pane sõelale nõrguma ja pigista vedelik välja.  Vahusta munad ja suhkur. Sega kuivained omavahel. Ühenda munasegu ja kuivainesegu. Vala juurde õli. Lisa  riivitud ja kuivemaks pigistatud suvikõrvits ja hakitud pähklid. Vala segu kandilsse küpsetuspaberiga kaetud (20×25 cm) küpsetusvormi ja küpseta 180 kraadi juures 20-30 minutit. Tõsta restile jahtuma.

Sulata veevannil või mikros šokolaad ja vala koogile. Kaunista marjadega.

šoko-5

Suhkur -Dansukker

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply