Blog, Koogid, Retseptid

Sidrunikook

January 25, 2017

Kellele sidrunid liiga hapud tunduvad, saab need magusamaks marineerida. Kellele sidrunid kohe väga-väga meeldivad, peakski nüüd kohe jätma retsepti lugemise pooleli, seda võib ka hiljem teha. Sest sidrunite maitsestamine võtab oma aja. Suhkrumarinaadis muutuvad need eriti vastupandamatuks. Mina olen suuremat sorti sidruni-inimene. Neid kollaseid vitamiinipomme on mul alati suur kausitäis kodus käepärast. Oma hommikut alustangi tavaliselt suure kalaasitäie veega kuhu pigistan umbes poole sidruni mahla. Mmm… mõnus ja virgutav! Kas see sidrunikook nüüd päris õiget koogi mõõtu välja annab, ei oskagi öelda. Maiasmokad võibolla peavad liiga hapukaks või suisa mõrkjaks, aga pirukaks ka nagu hästi nimetada ei tahaks. Las siis olla õrnõhuke magus-mõrkjas koogike. Mulle palun veel üks tükk.

sidrunikook-2


Põhi: 

150 g Digestive küpsiseid
80 g võid

Kate:
1 sidrun 100 g suhkrut + 3 sl suhkrut
3 tl mett
1 sl riivitud sidrunikoort
3 muna
2 munakollast
100 g mandlijahu või nisujahu
soola
100 ml sidrunimahla (umbes 3 sidrunit)


Lõika 1 sidrun paberõhukesteks viiludeks. Eemalda seemned. Pane sidruniviilud kaussi, raputa peale 3 sl suhkrut jalisa  mesi. Sega läbi ja jäta külmkappi vähemalt 3 tunniks seisma. Veel parem marineeri sidrunit üle öö.

Purusta küpsised peeneks, sulata või. Sega küpsisepuru sulavõiga ja suru 23 cm koogivormi põhjale ja äärtele. Küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit, kuni põhi on krõbe ja kergelt pruunikas.

Sega  munad ja munakollased suhkruga. Riivi sidrunikoor ja pigista sidrunitest mahl välja. Lisa munasegule. Lisa juurde jahu ja sega ühtlaseks. Vala segu eelküpsetataud põhjale ja lao peale marineeritud sidrunid. Küpseta kooki 180 kraadises ahjus veel 30 minutit, kuni täidis on tahenenud.
Jahuta ja hoia enne serveerimist paar tundi külmas.

sidrunikook-3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply