Blog, Joogid, Retseptid

Ananassismuuti

April 6, 2016

Mõni aeg tagasi, kui minu immunsusüsteemi oli tekkinud väike pragu, pugesid sealt kohe ilma luba küsimata sisse nohu ja köha. Need häbematud sissetungijad ei koputanud vaikselt ukse taga, vaid lükkasid mu lausa pikali oma tormijooksuga. Muidugi proovisin ma vapralt püsti püsida ja voodisse pikutama ei jäänud, kuigi oleks ilmselt targem olnud. Haarasin abi järele. Vaatasin ahastava pilguga ringi ja silma jäi ananass, puht juhuslikult lebas ta mu puuviljakorvis. Aken maailma näitas, et olen õigel teel. Mina ei hakanud ananassist mahla välja väänama, kasutasin ahnelt kogu vilja, sest kõige rohkem bromelaiini sisaldab vilja puine keskosa – säsi. Bromelaiini ongi just see hea abimees, mis köha vastu aitab ja veel mitme hirmutava tõve korral tuge pakub.
Ma manustasin ikka päris mitu ananassi enne, kui köha seljatasin, aga alla ta andis. Kiiremaks peletamiseks peab cayenne’i pipra vist samuti appi kutsuma. Kuigi köha ja nohu on seljatatud olen endiselt jäänud ananssi peale ja suristan jätkuvalt endale mõnusa mahediku hommikuks või pealelõunal magustoiduks. Lisaks sisaldab ananass palju C-vitamiini ja just vitaminiseerimine on nüüd  teema number üks. Õnneks pole see üldse raske, sest ananssismuuti koos ilusate ja vaprate ingveri ja kurkumiga on sulaselge puhas rõõm.

ananass-3

 

1 väiksem ananass või pool suuremast
1 sidrun
2 cm jupp ingverijuurt
1 tl kurkumit või kurkumijuurt
150 ml vett
1-2 sl suhkruroosiirupit

Tükelda ananass koos puise keskosaga kuubikuteks. Pane blendrisse, lisa tükeldatud ingver, kurkum, vesi, sidrunist pigistatud mahl ja suhkruroosiirup. Blenderda kõik ühtlaseks. Naudi kohe.

ananass

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply