Blog, Hommikusöögid, Retseptid

Mangomahedik jõhvikatega

November 25, 2015

Vahel veab. Näiteks siis, kui oled sattunud üliküpsete mangode peale. Sellist head juhust ei saa käest lasta ja enamasti tähendab see, et samasse poodi tuleb tagasi minna soovitavalt suurema kotiga. Enne, kui kauneid vilju kotti laduma hakata, tuleb siiski veenduda, et tegemist on tõesti küpsete viljadega. Päris kindel ei või kunagi olla, aga enamasti parimas küpsusastmes mangod vetruvad kergelt sõrmede alla. Kui siiski on partii vahetunud ja riiulile on alles jäänud kivikõvad viljad, võib neidki mõned kapiservale küpsema tuua, aga kas sest mangost saab magus, mahlane ja hullutavalt lõhnav ahvatlus, see on pigem loterii kui kindla peale minek. Aga jah, banaaniga kõrvuti puuviljakausis lebades saab toorest mangost teinekord asja ka. Veel parem, kui asetad mango-banaani paari paberkotti küpsema. Kui siis lõpuks selline troopiline vili heas küpsusastmes käepärast, siis on juba käkitegu endale päikeseline päev välja võluda. Isegi novembri hallus taandub, kui hommikusöögiks erkkollane mahedik kokku vuristada ja sinna lisaks peotäis kodumaiseid vitamiinidest punnis jõhvikaid lisaks poetada. Kes jõhvikaid liiga hapuks pelgab võib vaarikatega ka katsetada. Maitseb taevalik, teeb kõhule pai ja paneb silmad särama.

mangomahedik mahedik

1 hästi küps mango
300 ml keefiri või maitsestamata jogurtit

suur peotäis jõhvikaid
1-2 sl heledat suhkrusiirupit

Koori mango ja tükelda. Pane mango ja keefir blendrisse ja surista ühtlaseks. Jaga kahte kaussi. Pane jõhvikad eraldi kaussi ja vala juurde suhkrusiirup. Jäta mõned jõhvikad peale puistamiseks. Purusta jõhvikad kahvliga või sauseguriga. Lisa juurde terved jõhvikad ja sega läbi. Tõsta jõhvikapüree mangomahediku peale, puista juurde veel jõhvikaid.

mangomahedik-7 mangomahedik-6

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply