Blog, Lisandid, Retseptid

Lillkapsas

November 21, 2015

Lillkapsas on lihtsalt lillkapsas. Lillkapsa võib tervelt ahju panna, isegi koos saba ja sarvedega, ehk siis ikka lehtedega. Lehtedega muidugi juhul, kui need on nii atraktiivsed, et ära rebida ei raatsi.
Kapsapeal võib lasta ahjus peesitada umbes tunnikese. Küpsemine sõltub, teadagi, isendi suurusest, sestap peaks teda aegajalt noaga torkimas käima. Kui nuga libiseb kergesti kapsast läbi, on aega kaunitar ahjust välja kutsuda. Laua ehtena tuleks tal lasta ka mõned minutid uhkeldada, enne, kui nuga sisse lüüa ja sektoriteks lõigata.

lillkapsasEnne ahjupanemist võib ka kapsakest määrida ja jogurtise määrdega. Selleks tuleks paksu Kreeka jogurti sisse segada soola ja hakitud küüslauku. Lillkapsas maitseb aga hea ka niisama, ilma jogurti teki all küpsemata. Kui küpsetada lillkapsas au naturel, siis võib lauale tõsta mõne teise määrde, kuhu kapsapoolikuid kasta. Näiteks kodutehtud majonees sobib imehästi.

lillkapsas

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Britt November 23, 2015 at 7:19 am

    Imeilus – viimased kümme minutit lihtsalt istun ja vaatan seda kapsast siin.

  • Leave a Reply