Blog, Köögiviljaroad, Pirukad, Retseptid

Suvikõrvitsa- tomatipirukas

October 29, 2018

See on nüüd selline retsept, et tühi kõht on kõige parem kokk, või siis söök sellest, mis kapis parasjagu oli. Mis seal täpselt oli, selgub ainete loetelust, aga kõht sai korralikult täis. Pehme kitsejuust maitses siin pirukas malbelt, aga järgmisel korral proovin ajastada, et kapis oleks valikus ka mõni pisut tugevama tekstuuriga juust.

 


Suvikõrvitsa- tomatipirukas

1 väiksem suvikõrvits
2 muna
100 g pehmet kitsejuustu
1 dl speltajahu
peotäis lehtpeeti või lehtkapsast või spinatit
soola
pipart
1 küüslauguküüs
2 tomatit
punet

Riivi suvikõrvits. Pigista käte vahel liigne vesi riivitud suvikõrvitsast välja. Löö kaussi lahti munad ja klopi koos soolaga ühtlaseks, lisa kitsejuust, jahu ja haki sisse lehtköögivili. Lisa hakitud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga. Kata koogivormi põhi (kasutasin 15 cm läbimõõduga vormi) küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga. Tõsta tainas vormi ja viiluta peale tomatid. Puista vahele värsket punet. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 30 minutit.
Serveeri koos salatiga. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply