Part, Pearoad, Retseptid, Supid, veiseliha

Hot-Pot

February 14, 2015

Puljong

2 kanakoiba ja mõned tiivad
3 l vett
soola
2 sibulat
5 küüslauguküünt
2 porgandit
3 selleri vart
koriandri varred
3-4 cm suurune ingverijupp
4 sidrunheina vart
1-2 tšillit
5 kaffir-laimi lehte
1-2 sl pruuni suhkrut
kalakastet
tšillipastat
tamarindipastat

Lisandid puljongis küpsetamiseks

liha (part, veis, siga)
riisinuudlid
seened (pruunid šampinjonid, shiitake seened vms)
paksoi
spinat
Tai basiilik
idud
brokoli õisikud

Loputa kanatükid külma veega üle ja pane potti, vala peale külm vesi. Oota kuni vesi läheb keema ja riisu vaht. Kui vahtu enam ei teki, alanda kuumust ja lisa potti sool, koorega sibulad (kui soovid puljongile pisut kuldset jumet) poolitatud porgandid, selleri- ja koriandrivarred, küüslauguküüned, ingverilõigud, poolitatud tšillid, laimi lehed, sidrunhein ja suhkur. Lase podiseda tasasel tulel paar tundi. Kurna puljong ja maitsesta puljong oma maitsele meelepärseks. Kalakastmega saad lisada soolakust, tamarindipastaga hapukust ja tšillipastaga lisad krehvtisust. Arvesta, et leem peaks olema piisavalt tugeva maitsega, et maitset jaguks ka lihale ja köögiviljadele, mis selles valmivad.
Vahepeal lõika liha õhukesteks ribadeks, tükelda seened ja käöögiviljad ja loeta riisinuudlid kuuma veega ning loputa.
Vala puljong potti ja aseta tule kohale alusele laual või jäta tasasele tulele pliidil ning tõsta sisse esmalt liha, seejärel teised komponendid. Õhukesed lihatükid küpsevad kuumas puljongis umbes viis minutit ja küpsusest annab liha märku värvi muutusega. Brokoli, paksoi, spinat ja seened valmivad veelgi lühema ajaga. Kui puljong potis päris keema ei lähe, pikenda lihtsalt veidi küpsetamise aega. Vala esmalt potti vähem puljongit ja lisa vajadusel kuuma puljongit otse pliidilt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply