Blog

Magus kingitus

February 22, 2015

 

Uue blogi sisseõnnistamise postituses sai välja lubatud magus kingitus. Ongi ülim aeg lubadus lunastada. Suur tänu kõigile, kes võtsid vaevaks oma kommentaarid jätta, neid kõiki oli lihtsalt puhas rõõm lugeda:)

Siinkohal kostitangi Teid kõiki oma viimase aja magusa lemmiku – trühvlite retseptiga. Trühvlte tegemisel inspireeris mind, minu hea sõbra Tuuli see postitus. Nii äge pilt ju lükkab iseenesest samale lainele. Muidugi juhtus tegema asumisel see, et läksin siiski oma radu pidi liikvele st. juhindudest sellest, mis ma oma köögikapist parasjagu leidsin. Töö käigus otsustasin kogu kupatuse hoopis kommideks vormistada ja nii need trühvlid sündisidki. Tulemus oli aga nii mõnus, et vajas lausa kirjapanemist. Kommid said mõnusalt hapuka nüansiga ja sügavalt tummise maitsevarjundiga. Muidugi võiks need kommikarbid ka apteeki müügile sokutada. Sisu on suhteliselt tervislik ja väike kogus vähem väärtusliku valget šokolaadi ei tohiks vast takistuseks saada. Kas nendest kommidest ka tõbede leevendamisele kasu saab, vajab veel tõestamist. Loodetavasti saan ma need kommid oma tudengist tütrele testimiseks sokutada, kes siis oma teadusliku kraadi poole pürgides ka teaduspõhist kinnitust sellele otsida ehk viitsiks:) Aga kuni see testimine kestab, võin julgelt väita, et viletsa tuju või mossis sõbra puhul aitavad need kindlasti. Samas kannatavad need kommid ka peenemal puhul vaagnale libistada. No näiteks kodumaa sünnipäeval kama- ja kilutrühvli kõrval võiksid nad ennast päris mugavalt tunda.

kommid-3

Selle hea tuhju ja puhtast rõõmust kantud emotsiooniga pakki pandud paar kommikest saadaksin hea meelega kingituseks ka Maarjale ja kuulutaksin ta siin blogis kommenteerijate kuningannaks. Maarja lahedad ütlemised on seda ja eelmist blogiruumi lahedalt rõõmuga täitnud ning ma tahaksin teda selle eest tänada. Olen ise üdini lummatud Maarja  vahvast blogist, kus alati on mõnus inspitasiooni koguda ja kaasa mõelda. Palun lugege, kui stiilne, eriline, loominguline ning hea sõnaseadja ta on. Alati tema postitusi lugedes tunnen mingit seletamatut sidet. Niiet, Maarja ole palun hea ja kirjuta mulle (piret.hanson@me.com), kuhu võiksin Sulle kommid saata. Kõigile teistele aga panen kirja retsepti. Aitäh!

kommid

 

Tummised trühvlid 

u 30 tk

200 g tatra- ja mustikajahust küpsiseid
50 g musti ploome
50 g jõhvikaid
40 ml jõhvikalikööri marjade leotamiseks
peotäis sarapuupähkleid
50 g valget šokolaadi
2 tl kakaopulbrit
50 g võid

200 g valget šokolaadi
chia seemneid

Pane jõhvikad pooleks tunniks likööri sisse ligunema. Töötle esmalt pähklid purustajas peenemaks, siis lisa puuviljad koos likööriga, toasoe või ja küpsised ning kakao. Töötle ühtlaseks. Lõpus lisa peenemaks hakitud šokolaad ja sega. Aseta mass toidukile peale ja keera kile kokku, nii, et voolid massist pika “vorsti”. Pane mass külma, paariks tunniks või hoia üle öö.
Sulata vesivannil või mikros valge šokolaad. Lõika külmkapis tahkunud massist väikesed seibid, vormi soovi korral ümaramaks ja kasta kahe teelusika abil sulašokolaadi sisse. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud taldrikule, puista peale chia seemneid ja lase külmkapis pool tundi šokolaadil hanguda.

kommid-2

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Maarja February 22, 2015 at 10:24 pm

    Aitäh, Piret! Olen üdini meelitatud ja ootan juba pikisilmi kohtumist nende imeliste kommidega! 😀

  • Leave a Reply