Blog, Kala, Pearoad, Retseptid

Klaarsäga

October 15, 2016

Saage palun tuttavaks klaarsägaga! Mulle tutvustas seda kauni olemisiga kala klaarsaga.ee  ja tõi prooviks. Peab kohe ütlema, et peale proovimist sattusin ma lausa vaimustusse. Klaarsäga, millest ma varem midagi kuulnudki polnud, on ütlemata hõrgu olemisega. Tema liha on roosakasvalge ja kergelt lasuurne. Küpsetades muutub see valgemaks, kuid säilitab hästi oma kuju ja ei lagune ka veidi pikemal hautamisel. Väga pikalt küpsetada muidugi vaja ei ole, sest klaarsäga valmib kiirelt, nagu kalad ikka. Kuna kala on üsna tugeva tekstuuriga ja rasvane, siis ei ole selle puhul väga suurt üleküpsetamise ohtu ja ei pea kartma, et kala muutub kiirelt kuivaks. Klaarsäga liha sisaldab 750 mg omega-3 rasvhappeid 100 grammi kohta. Samas jääb küpse klaarsäga liha ikka väga hõrk ja õhuline, mitte nii tugev, nagu näiteks tuur. Lisa boonuseks on muidugi täielikult luuvaba filee, mis muudab toiduvalmistamise ja nautimise eriti lihtsaks.

Klaarsäga kasvatatakse väga väikese ökoloogilise jalajäljega Hollandi farmis, kus pööratakse suurt tähelepanu kalade heaolule ja looduse säästmisele. Kalad kasvavad stressivabalt, ilma ravimiteta, GMO-vabade söötadega, millest 70% on taimset päritolu. Filee valmistatakse paari tunni jooksul farmis koha peal ning jõuab meile jahutatuna. Klaarsäga tasub otsida Pärnu Kalamajakast.

angersäga

angersäga-4


 

2 klaarsäga fileed ( umbes 300g)
õli ja võid praadimiseks
50 g kappareid
390 g purstatud tomateid
3 küüslauguküünt
1 purk kikerherneid
1/2 tlsoola
1 tl suhkurt
värsket koriandrit
mõned väikesed tomatid
musta pipart värskelt jahvatatuna


Lõika fileed umbes 3 cm paksusteks seibideks. Maitsesta soolaga. Haki küüslauk, nõruta kapparid ja kikerherned. Pane õli pannile ja aja kuumaks, lisa paar sl võid ja lase sulada. Tõsta kala pannile ja prae keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Keera kala ümber ja lisa pannile purustatud tomatid, küüslauk, kapparid ja kikerherned. Lase segul muliseda 5-7 minutit ja maitsesta soola ja suhkruga. Lõika tomatid pooleks ja lisa kastmele. Serveerimisel puista pinnale hakitud koriander. Paku koos värske salatiga.

angersäga-6 angersäga-2

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply