Eelroad, Retseptid

Ulukiterriin

January 19, 2015

500g hakkliha (mul oli põdravasika oma ja seapõsk)
300 g maksa (mul oli metspõrsa maks)
2 dl piima
peotäis kuivatatud jõhvikaid
jõhvikalikööri
1 muna
3 spl hapukoort
marineeritud seeni
soola
pipart
tüümiani
1 sibul
2 pakki peekonit.

Pane jõhvikad likööri sisse likku ja maks piima sisse. Leota paar tundi. Haki sibul ja kuumuta pannil klaasjaks, tõsta kõrvale. Sega hakkliha, muna, hapukoor, hakitud seened, jõhvikad koos likööriga, tüümian, sool ja pipar ühtlaselt läbi. Haki maks peeneks ja sega juurde, lisa sibul. Vooderda terriinivorm (sobib ka keeksivorm) peekoni ribadega, nii, et servad jääksid üle ääre rippu. Kalla mass vormi ja silu ühtlaseks. Tõsta peekonirääred peale. Küpseta fooliumiga kaetult 1,5 tundi 170 kraadi juures. Aseta küpsetusvorm teise suuremasse ja täida see poolenisti veega. Lase jahtuda. Tõsta külmkappi.

Värske rukkileb lõhnab nii ahvatlevalt. Lähen lõikan viilu ja teise terriini ja panen pohlamoosi ka…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply