Pirukad, Retseptid

Lõhepirukas

January 19, 2015

Põhi:
2 dl speltajahu
100 g võid
100 g riivitud Parmesani
1 munakollane
1 spl külma vett
1 tl kuivatatud tüümiani
soola

Täidis:
1 sibul
1 porgand
1 väike suvikõrvits(50 g)
peotäis spinatilehti
pool fenkolimugulat
300 g lõhefileed
munavalge
1 spl maisitärklist
50 ml piima
sidrunikoort
tilli

Pane speltajahu, riivitud Parmesan, munakollane ja kuubikuteks lõigatud või köögikombaini. Lisa sool ja tüümian. Töötle kuni moodustub tainapall, vajadusel lisa vett. Suru tainas lahtikäiva vormi põhjale ja äärtele. Pane  hetkeks külmkappi.
Pane ahi soojenema 200 kraadi peale. Täidise jaoks riivi sibul, fenkol, porgand ja suvikõrvits jämeda riiviga.  Võta põhi külmkapist. Kata tainas küpsetuspaberiga ja aseta sellele raskus. Tõsta ahju ning küpseta 15 minutit.
 Kuumuta pannil tilk õli ja prae sibulaid keskmisel kuumusel, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa fenkol ja kuumuta veel. Lisa porgand ja suvikõrvits. Kuumuta kuni köögiviljad on pehmed. Lõpuks lisa spinatilehed.  Sega munavalge, maisitärklis ja piim omavahel. Tõsta pann tulelt ja sega juurde munavalge-piima segu. Tõsta täidis vormi ja lao peale kuubikuteks lõigatud lõhe. Maitsesta kala soola ja pipraga ning küpseta pirukat veel 10 minutit. Võta ahjust ja raputa peale hakitud tilli ning sidrunikoore ribasid.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply