Blog, Eelroad, Retseptid, Suupisted

Kanamaksa canapéd glögimarmelaadiga

December 31, 2020

Viimistle viimased jõulujäägid vingeteks canapédeks, varu parim šampanja ootele. Tõmba lahkuvale aastale joon alla ja lase tal siis minna. Kriba unistused üles, et  siht oleks selgelt silma ees ja lase  uuel tulla. Ikka lootes ilusamale ja paremale. Olge hoitud!

Kanamaksapasteet

 • 500 g kanamaksa
 • 125 g võid
 • 125 ml koort
 • 1 suur sibul
 • 1-2 küüslauguküünt
 • peotäis salveilehti
 • 80 ml brändit
 • värskelt jahvatatud musta pipart
 • soola

Haki sibul peenelt. Sulata või pannil lisa sibul ja hauta keskmisel kuumusel kuldseks. Lisa tükeldatud kanamaks ja peenestatud küüslauk ning salveilehed. Küpseta segades kuni kanamaks on küps umbes 4-8 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ja lisa brändi. Vala juurde koor ja lase kokku keeda mõned minutid. Tõsta jahtuma. Eemalda salveilehed ja töötle blenderis või sauseguriga ühtlaseks. Jaga väikestesse vormidesse ja tõsta külmkappi.

Glögimarmelaad

 • 2 dl glögi või õunaveini
 • 1 dl marmelaadisuhkrut

Vala vein või glögi potti kuumuta keemiseni, lisa suhkur ja keeda tasasel tulel umbes 5 minutit. Lase jahtuda. Jahtudes marmelaad pakseneb tunduvalt.

Lõika baguette või brioche õhukesteks viiludeks ja rösti ahjus. Määri saiaviiludele kanamaksapasteet ja tõsta peale marmelaadi.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply