Blog, Retseptid

Suitsutindi-salat karulaugupestoga

May 1, 2020

Karulauk lokkab. Nii kaugele, kui silm ulatub kikitavad maapõuest välja erkrohelised lehed. Mmmm, milline hullutav aroom. Nüüd just nüüd on pooled toidukorrad nende roheliste lehtede päralt. Pesto kokkusuristamine pärast kosutavat korjeretke on puhas rõõm. Salati saab komponeerida sellest, mis külmkapisisu lubab. Minu kappi oli pärast turutuuri jäänud just paras ports suitsutinti. Salat tuli lausa nii maitsev, et küsis pokaalikese cavat. Kõll! Kaunis maikuu🌿

 

Suitsutindi salat

4-le

 • 500 g suitsutatud tinti
 • peotäis spinatit
 • 100 g spargelkapsa varsi (broccolini)
 • 100 g rohelisi herneid (külmutatud)
 • 100 g rohelisi ube
 • 3 keedetud muna
 • 150 g karulaugupestot
 • wakame vetikat

Puhasta suitsukala luudest. Aja potis vesi keema ja pane sinna spargelkapsas ja puhastatud rohelised oad. Keeda umbes 5 minutit, lisa külmutatud herned ja võta kohe pott tulelt. Nõruta köögiviljad sõelal ja jahuta külma vee all.

Pese spinatilehed ja kuivata. Tõsta kaussi spinat, keedetud rohelised oad, saprgelkasas, herned. Raputa peale vetikad. Lisa suitsukala, lõika muna sektoriteks ja lisa salatile. Juurde tõsta karulaugupesto. Sega salat läbi ja naudi!

Karulaugupesto

 • punt karulaku
 • 30 g parmesani juustu
 • 2 sl India pähkleid
 • 1 laimist pigistatud mahl
 • soola
 • pipart
 • 1/2 õuna
 • 1/2 dl oliiviõli

Pane kõik ained purustajasse välja arvatud õli ja töötle peeneks. Lisa õli ja sega läbi.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply