Blog

Räimevorm

April 27, 2020

Tõeline mugavustoit armsaks argipäevaks. Maitseb suurematele ja väiksematele kalasõpradele ja kannatab isegi külalistele pakkuda. Kui muidugi lõpuks ühel ilusal päeval selline suurepärane võimalus taas avaneb, et kodude ustelt kolksudes ketid kukuvad ja saab taas sõpradega koos einet nautida. Lisaks turvalisele kartuli-kala kombinatsioonile saab siia vormi sokutada ka parajalt paar peotäit lisa köögivilja. Minu ekstrad seekordses vormis olid lehtkapsas ja fenkol. Järgmisse plaanin pastinaagi ning porgandi ja jälle päev päästetud.

Räimevorm

4-5 le

  • 500 g räimefileed
  • 500 g kartuleid
  • 1 fenkol
  • 200 g lehtkapsast
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 pakk bechamel kastet
  • soola
  • pipart
  • 30 g riivitud juustu

Pane ahi soojenema 200 kraadi juurde.
Viiluta kartulid ja fenkol õhukeselt. Haki küüslauk ja lehtkapsas. Pane kartulid, fenkol ja küüslauk potti, vala peale kaste. Kuumuta keemiseni ja alanda temperatuuri. Lase kartulitel umbes 15-20 minutit koorekastmes pehmeneda. Lisa hakitud lehtkapsas.

Määri ahjuvorm võiga ja lao räimed ühe kihina vormi põhjale, maitsesta soola ja pipraga.Kalla peale kartulisegu. Lao uus kiht räimi. Puista pinnale juust, võid lisada mõned kirsstomatid ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit. Serveeri koos värske salatiga.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply