Koogid, Retseptid

Ploomikook tamarindipastaga

January 27, 2015

Põhi:

2 dl täisteranisujahu
soola
½ dl heledat muscovado suhkrut
80 g külma võid
1 muna

Ploomitäidis:

300 g ploome
1 spl sidruni mahla
2 spl Põltsamaa Kuldset
2 spl heledat muscovado suhkrut
2 cm ingverit
1 tl kaneeli
4 tera nelki
2 spl maisitärklist

Tamarindipuru:

50 g pehmet võid
2 spl heledat muscovado suhkrut
2 spl tamarindipastat
1 dl täisteranisujahu

Valmista tainas. Sega jahu, sool, suhkur ja külm või ning muna köögikombainis, kuni ühtlase tainapalli moodustumiseni. Keera tainas toidukilesse ja lase külmkapis tunnike taheneda.

Samal ajal valmista ploomitäidis. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Lõika viljad sektoriteks. Kalla ploomidele vein, sidrunimahl, suhkur, ingver, kaneel ja uhmris peenestatud nelk. Lase maitsestuda umbes tund.

Pane ahi soojenema 200 kraadini. Rulli tainas jahusel pinnal ümaraks ja suru lahtikäiva vormi põhjale ning äärtele. Minu vorm oli 20 cm läbimõõduga. Puhasta ääred liigsest tainast noaga. Sega maisitärklis ploomitäidisega ja kalla tainapõhjale. Küpseta pirukat ahjus 20 minutit.

Valmista tamarindipuru näppides ained kausis sõmeraks puruks või hakkides noaga lõikelaual. Võta kook ahjust ja puista peale tamarindipuru. Jätka küpsetamist veel 20 minutit. Lase koogil jahtuda enne serveerimist.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply