Magustoidud, Retseptid

Mündine šokolaadisyllabub

January 27, 2015

150 g münti
½ dl piima
400 g vahukoort
¾ dl suhkrut
½ dl kanget kohvi
½ dl konjakit
100 g tumedat šokolaadi
2 munavalget
250 g mascarponet

Lase kastrulis vesi keema. Pista mündioksad 20 sekundiks vette. Kurna ja vala üle jääkülma veega. Kurna veelkord ja suru majapidamispaberi vahel kuivaks. Nopi lehed küljest ja pane piimaga köögikombaini. Töötle paar minutit, vala juurde koor ja lase veerand tundi maitsestuda.

Kalla segu läbi sõela, lisa pool suhkrust ja vahusta pehmeks vahuks.

Mõõda kohvi ja konjak kastrulisse ja lisa tükeldatud šokolaad. Kuumuta segu pidevalt segades, kuni šokolaad on sulanud. Lase veidi jahtuda. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega omavahel šokolaadisegu ja mascarpone, lisa ülejäänud suhkur. Sega ettevaatlikult juurde vahustatud munavalged.

Tõsta lusikaga segud kihiti pokaalidesse. Sobib hoida üleöö külmas, kuid piinava magusaisu korral võib ka lusika kohe sisse torgata.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply