Pearoad, Retseptid, sealiha

Kleepuvad ribid

January 27, 2015

searibi
1 osa suhkrut
2 osa palsamiäädikat
3 osa valget veini
4 osa sojakastet
5 osa vett

küüslauku
tšillit
ingverit

vajadusel 1 tl maisitärklist

Lõika ribid lahti. Pane wok-pannile ja lisa vastavalt lihakogusele 1 osa suhkrut, 2 osa palsamiäädikat, 3 osa veini, 4 osa sojakastet ja 5 osa vett. Lase kõrgel kuumusel keema, seejärel kata kaanega. Lase veidi podiseda ja alanda kuumust. Hauta madalal kuumusel 40 minutit. Kui pärast tundub, et vedelikku on liiga palju, lase kõrgemal kuumusel ilma kaaneta veidi maha keeda. Hiljem võid lisada lusikatäie külmas vees segatud maisitärklist, et kastet paksendada.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply ülane November 12, 2015 at 8:11 pm

    Kuidas ribide kogust inimese kohta arvestada, näiteks kui oleks 5 inimese seltskond ja mis see enam-vähem kastme kogus võiks olla siis? 🙂

    • Reply Piret Hanson November 13, 2015 at 6:46 am

      Ülane, pakun, et 5-le inimesele peaks olema umbes 2 kg ribi ja kastme komponente võib arvestada nii, et 1 osa on 1/2 dl. Küpsetamise käigus saab kastet alati, kas rohkem kokku keeta või siis vajadusel hoopis vedelikku lisada. Mõnusat küpsetamis:)

    Leave a Reply