Blog, Part, Pearoad, Retseptid

Mandariinidega küpsetatud part

December 22, 2023

Mandariinid ja Hiina vürtsisegu lisavad idamaist nüanssi, lisaks on küpsetatud mandariinid tsipa kergem lisand rasvasele linnulihale. Lisandiks sobib küpsetada juurviljadest juurde värvikas (jõulu)pärg.

Mandariinipart

4-le

 • 1 part (1,5 kg)
 • 1.5 kg mandariine
 • soola
 • 1 sl Hiina viievürtsisegu ( jahvatatud tähtaniis, -kaneel, -fenkol, -must pipar, -nelk)

Pane ahi soojenema 210 kraadile. Hõõru part soola ja vürtsidega sisse. Lõika 3-4 koorega mandariini pooleks ja pista pardi kõhtu. Seo pardi koivad ja tiivad nööriga keha külge. Aseta ahjuvormi ja küpseta 20 minutit. Samal ajal koori mandariinid. Vala eraldi kaussi pardist eraldunud rasv. (kasuta hiljem näiteks köögiviljade küpsetamiseks).
Pane mandariinid ahjuvormi ja tõsta part nende peale. Alanda ahjutemperatuuri 160 kraadini ja küpseta veel 50 minutit. Küpsetamise ajal võid parti ja mandariine eralduva rasvaga pintseldada.

 

Juurvilja gratään

Küpseta juurviljadest oma jõululaua kroon.

 • 2 bataati
 • 1 pastinaak
 • 1 kollane peet
 • 1 punane peet
 • 3-4 porgandit
 • 2 punast sibulat
 • 4-5 küüslauguküünt
 • 300 ml kaerakoort
 • soola
 • tüümianit

Koori ja viiluta juurviljad võimalikult õhukeselt. Seda on hea teha köögikombaini või mandoliiniga. Raputa peale soola ja pressi küüslauk. Sega, aga hoia punapeet eraldi. Tõsta köögiviljaviilud ahjuvormi tihedalt üksteise vastat. Suru vahele sibularattad ja punapeediviilud. Kalla üle kaerakooredga ja raputa peale tüümianilehed. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit kuni juurviljad on pehmed.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply