Blog, Jäätised, Retseptid

Sireli-mustikajäätis

June 21, 2022

Sirelisiirup

  • 20 sireliõsikut
  • 1 sidrun
  • 1 kg suhkrut
  • 1 l vett

Ära sireliõisikud pese. Nopi ükshaaval kobarast välja, et leida veaga õied ja need eemaldada. Pane sireliõied 1 liitrisesse kaanega purki. Pese sidrun sooja veega, lõika viiludeks ja pane viilud samuti purki.

Pane suhkur veega keema ja pidevalt segades keeda kuni suhkur on täielikult lahustunud. Seejärel keeda tasasel tulel veel 3 min. Lase suhkrusiirupil veidi jahtuda ja kalla segu sidruniõitele peale.

Sulge purk kaanega ja aseta segu külmkappi  ööpäevaks kuni siirup on kaunilt lilla.  Kui soovid lillakmat värvi, lisa paar mustikat purki. Seejärel kurna segu läbi  peene sõela ja kalla siirup puhastesse pudelitesse. Hoia kuivas ja jahedas! Siirupit saab kasutada erinevate magustoitude ja jookide valmistamisel.

Mustika-sirelijäätis

  • 100 g (külmutatud) mustikaid
  •  80 ml sirelisiirupit
  • 400 ml vahukoort
  • 1 tl vanillisuhkrut

Vahusta koor koos siirupiga. Püreesta mustikad ja sega vahustatud koorega. (Võid teha ka nii, et tõstad kõik ained blenderisse ja suristad ühtlaseks). Vala segu karpi ja tõsta sügavkülma. Lase läbi külmuda. Enne serveerimist hoia 15-20 minutit tavalises külmikus. 

Serveerides puista peale sireliõisi.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply