Blog, Koogid, Retseptid

Lehtkapsakook avokaadokreemiga

May 14, 2018

Väljas on võluvalt õrnroheline ja minu köögis kukuvad ka kõik toidud kuidagi rohelised välja. Näiteks see kook. Nojah vbl on küll pisut hirmutavalt Shreki moodi, aga ma võin etteruttavalt öelda, et nii hirmus see kook ka pole, kui esmapilgul tundub. Loomulikul peletab koogi nimi kõik lehtkapsapõlgurid kohvilauast eemale, aga oma olemuselt pole see koogike hullem, kui näiteks palavalt armastatud porgandikook. Kaval trikk on see, et küpsetise sisse saab ära peita alati vajaka jääva vajaliku köögiviljakoguse ja boonusena saab tordike kepsakalt kelmika värvitooni.
Peale selle jääb kook ka piisavalt mahlane. Algul plaanisin kreemi ka vahekihile määrida, aga suurt vajadust selleks polegi.

 

Kook:

100 g värsket lehtkapsast (rootsud eemaldatud)
3 muna
100 ml oliiviõli
2 tl vanillisuhkrut
100 g õunakastet
150 g roosuhkrut
1 õun
250 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

2 avokaadot
laim
200 g Kreeka jogurtit (toasooja)
200 g valget šokolaadi

Keeda lehkapsast 2-3 minutit. Jahuta külma vee all. Püreesta koos õunakastmega. Vahusta munad suhkurutega, lisa õli ja lehtkapsapüree. Sega sool ja küpsetuspulber jahuga. Sõelu jahu tainasse ja sega läbi. Koori ja riivi õun, sega tainasse. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Lase täielikult jahtuda ja kata kreemiga.

Eemalda avokaadol koor ja seeme. Püreesta avokaadod koos laimimahlaga. Sulata šokolaad vesivannil või mikros. Sega toasoe jogurt ja šokolaad omavahel, lisa avokaadopüree. Määri koogile ja kaunista marjadega.

Suhkur – Dansukker

SaveSave

SaveSave

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply