Blog, Köögiviljaroad, Retseptid, Supid

Viiruse peletamise supp

April 7, 2020

Vürtsikas supp viiruse peletamiseks. Nojah, kahjuks ei saa ma küll esineda avaldusega, et leidsin kurja viiruse hirmutamiseks imerohu. Kuid ikka ja alati on see lemmiksupp mind hästi teeninud. Eriti siis, kui viirused liikvele lastakse. Pöidalad pihku, et ka seekord on abiks. Loomulikult ikka nii, et kindlalt kodus püsime. No, kus mujal sa ikka siis suppi keedad, kui mitte kodus.

Minu köögis läheb pliidile juba mitmes laar viirusepeletamise suppi. Lisaks on see supp ka mulle väga mokkamööda. Valmib kiiresti. Aega kulub just nii umbes kodukontori töötaja seljasirutus-pausi jagu. Supi lühike podisemisaeg lubab teha vaid paar painutust ja sirutust ning valmis ta ongi. Loomulikult on selle eelduseks külmkappi varutud puljongipakid. Mina kiidan siin taaskord taevani FS Goods tublisid puljongikeetjaid. Pidage ikka vastu seal piraka puljongipaja varjus! Suur kummardus teile!

Kes aga kõrvitsaröstimist aeganõudavks peab, teadku, et vabalt võib kõrvitsa ka puljongis pehmeks keeta ja siis kogu suppi koos sametiseks suristada. Mulle aga meeldib, kui supp on nii öelda poolpüree. Porgandid-läätsed hamba all tunda ja sametine kõrvits keelt paitamas ja vürtsid viirusele säru tegemas.

Olge terved ja hoitud!

Kõrvitsa supp ingveri ja kurkumiga

3-le sööjale

  • 1-2 sl õli
  • 1 sibul
  • 2 porgandit
  • 1 tšilli
  • 2 cm jupp ingverit ( või 1 tl jahvatatud ingverit)
  • 2 cm jupp kurkumit (või 1 tl jahvatatud kurkumit)
  • 2 küünt küüslauku
  • 50 g punaseid läätsesid
  • 750 ml Aasia puljongit (või kanapuljongit või aedviljapuljongit)
  • 300 g kõrvitsapüreed

Alusta sellest, et lõika kõrvits sektoriteks, eemalda seemned ja säsi ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Koorida ei ole vaja, koor eraldub peale küpsetamist lihtsamini. Küpseta 200- kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kõrvits on pehme *

Koori sibul ja porgandid ning riivi jämeda riiviga. Haki ka küüslauk, ingver kurkum ja tšilli (eemalda seemned, kui väga vürtsikat ei talu). Kui sul on köögikombain saad sellega tegevuskäiku kiirendada, lisa masinasse kohe ka ingver, kurkum ja küüslauk.
Kuumuta poti põhjas õli ja lisa sinna riivitud köögiviljad koos ingveri, kurkumi, tšilli ja küüslauguga. Vala peale puljong ja lase keema tõusta. Lisa juurde läätsed, alanda kuumust ja keeda, kuni läätsed on pehmed. Umbes 10 minutit.

Püreesta ahjus küpsetatud kõrvitsa viljaliha sauseguriga. Lisa umbes 300 g supile, ülejäänud pane karbiga külmkappi teiste roogade ootele.
*Kui sul aega napib võid kõrvitsa lõigata tükkideks ja lisada supile koos läätsedega ja siis kõik sauseguriga püreestada.

Serveeri käepärase maitserohelisega.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply