Blog, Retseptid

Tikri-mündimarmelaad

October 10, 2020

Siis, kui tikripõõsad on lopsakalt lookas. Pista karusmari purki, seda moosi poest juba naljalt ei leia. Tusasel talveõhtul toob omakeedetud moos õndsa ilme näole ja suve kuldsed hetked elustuvad uuesti.

Tikri-mündimarmelaad

700 ml moosi

1 kg tikreid
330 g marmelaadisuhkrut
3-4 mündioksa

Puhasta tikrid. Pane tikrid potti ja lisa natuke vett (umbes pool klaasi). Keeda tasasel tulel 5 minutit ja lisa suhkur ja mündilehed. Keeda veel 10 minutit, vajadusel riisu vaht. Püreesta sauseguriga. Lase pisut jahtuda ja tõsta steriliseeritud purkidesse*.

*Steriliseeri purgid, hoides neid 10 minutit 100 kraadises ahjus ja pista kaaned 5-ks minutiks keevasse vette. Vala moos kuumalt purki ja sulge kohe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply