Blog, Retseptid

Aprikoosi- viski marmelaad

October 10, 2020

Ah, neid kuldsed aprikoose, mis lettidel kelmikalt silma teevad. Meelitavad ja meelitavad, kuni langed lõksu ja oled koti juba täis ladunud. No ikka päris suure koti. Siis lähed koju ja keedad kuldse moosi, kuhu sulatatud suvepäikese kuumad kiired.

Aprikoosi- viski marmelaad

1 kg aprikoose
330 g marmelaadisukrut
40 ml viskit

Eemalda aprikoosidelt kivid. Pane aprikoosid potti ja lisa pisut vett (umbes pool klaasi). Lase tasasel tulel keeda, kuni aprikoosid pehmenevad, lisa suhkur ja keeda kuni aprikoosid on pehmed. 10-15 minutit. Vajadusel riisu vaht. Lisa viski ja lase veel vaiksel tulel keeda. Võta pott tulelt ja lase pisut jahtuda. Jaga steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.

Steriliseeri purgid, hoides neid 10 minutit 100 kraadises ahjus ja pista kaaned 5-ks minutiks keevasse vette. Vala moos kuumalt purki ja sulge kohe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply