Blog, Kala, Pearoad, Retseptid

Kukeseenekattega koha ja spinati-kartulitamp.

May 20, 2020

Kukeseened, kartul ja kala. Kõlab juba nagu suve moodi. Küsite, et kust ma kukeseeni korjasin? Kas kasvavad juba? Seda ei tea küll öelda, aga vaevalt, ikka vara veel. Kukeseend korjasin hoopis  siit valikust. Hapendatud kukeseend on kuldaväärt purgitäis. Sobivad sarnaselt värsketele nii pirukasse, kui pajarooga sokutada ja seda mõnusat seenemaitset mäletate ju küll. Pealegi hapendatud kujul säilitavad seened kõik oma paremad omadused ja hapendamine kingib mõned veel juurdegi. Igatahes on see merd ja maad ühendav kõhutäis lihtsalt nii maitsev. Viimasel ajal juba mitu korda me menüüsse sattunud. Nii argiõhtul, kui pisikesel perekesksel sünnipäevapeol. Kui kasutad kohafileesid saad roa valmis kerge liigutuse ja vaba vasaku käe abil. Ainus mida tuleb silmas pidada on ahju temperatuur. Kala üleküpsetamine oleks lausa kuritegu, seepärast pea meeles, et vähem on ikka rohkem.

Kukeseenekattega koha ja spinati-kartulitamp.

4 – 6 le sööjale

 • 4 kohafileed
 • 1 Muhe Mahe sibul
 • 2 sl Tammejuure talu tudraõli
 • 1 purk (380 g) Berrymush OÜ hapendatud kukeseeni
 • 1 purk 250ml Pajumäe talu koort
 • soola
 • pipart
 • 4 kartulit
 • 2 sl võid
 • paar vart rohelist sibulat
 • 80 g Väike Mahetalu spinatit

Pane koorimata kartulid keema ja ahi 170 kraadi juurde soojenema. Koori ja haki sibul. Kuumuta tudraõli pannil ja prae selles sibulad pehmeks. Lisa kukeseened ja hauta mõned minutid, siis lisa koor. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kalad ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga ning kata kukeseene-kooreseguga. Tõsta ahju ja küpseta umbes 20 minutit, kuni kala on küps.
Samal ajal kurna ja koori kartulid. Tambi kartulid puruks ja lisa või. Haki roheline sibul. Sega spinatilehed ja sibul kuuma kartulitambiga. Serveeri kartulitamp koos kalaga.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply