Blog, Lisandid, Retseptid, Salatid

Kevade ootamise salat. Peet apelsiniga.

March 18, 2019

Alati laseb just kevad ennast oodata ja paluda, meelitada ja turgutada. Egas midagi, ootame rõõmuga. Tõtt öelda on ikka hullult magus tunne, et kõik see kenadus on veel ees. Las siis ilm olla natsa veel hall ja tusane, valgust jagub juba pikemalt ja linnudki sidistavad paljulubavalt. See magus kevade lõhn lööb ka juba aeg-ajalt ninna, nuusuta ainult.

Aga, et mida siis söögiks. Mhm, palju valikuid ju pole. Seda päris õiget kevadet oodates peaks justkui söögist loobuma ja olema väga kasin näkitsemisega. Piima, munad, liha ja kala jätma sootuks poest toomata. Ma otsustasin, et nii radikaalne muutus nagunii välja ei mängi ja ma parem luban endale rohkem. Luban, et söön rohkem köögivilju. Igal toidukorral, onju. Alustangi sellest, et poes laon kõigepealt käru täis puu -ja juurvilju. Kõhutäie komponeerimine peakski algama köögiviljade valikust ja siis võib sinna juurde nipet näpet veel piima, liha või muna valikust kergeks LISANDIKS pakkuda, mitte vastupidi. Selleks, et need kaalukeelde taskaalus püsiks peab endale ikka meelde tuletama: “ Kullake, ole enda vastu lahkem ja luba endale rohkem – veel rohkem köögivilju!”

 

Peedisalat apelsiniga

ühele

 • 1 (veri)apelsin
 • 1 (kollane) peet
 • pistaatsia pähkleid
 • murulauku
 • 2 sl Kreeka jogurtit
 • 1 tl mädarõigast
 • oliiviõli

Keera peet fooliumisse ja küpseta ahjus pehmeks. Olenevalt peedi suurusest kulub selleks 30 min kuni tund. Lõika apelsini koor noaga ära ja viiluta apelsin. Sega jogurt ja mädarõigas omavahel. Koori ja viiluta küpsenud peet. Tõsta taldrikusse jogurtikaste, aseta peale peedi ja apelsini viilud ning puista üle hakitud pähklite ja murulauguga. Nirisata peale oliiviõli.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ops March 18, 2019 at 1:05 pm

  Tere, mul on hoopis selline küsimus, et kust selline serviis pärit on?

  • Reply Piret Hanson March 26, 2019 at 9:13 am

   Taldrik on pärit H&M-ist, kausid Tiger.

  Leave a Reply