Blog, Mereannid, Retseptid

Kookos ja krevett

May 10, 2019

Vahest ei viitsi kohe üldse süüa teha. No muidugi võiks siis sammud restorani poole seada, aga võib juhtuda nii, et ka seda tuju ka pole. Kindlasti langeb sellele päevale näiteks halb juukse päev või tahaks üldse kaasinimestest kauge kaarega mööda käija. Aga kõht läheb ikka tühjaks ja ega tuju näljaga paremaks ei lähe, hoopis vastupidi….. Nii paha tuju või nii suur nälg, et ma sügavkülma pizzat sööma hakkan, ei ole mind veel õnneks kunagi tabanud. Siiski olen pisut ettenägelik ning nendeks mossitamise päevadeks olen helgematel hetkedel oma külmkappi väikese tagavara varunud. Sügavkülmas võib tallel olla karbike krevette, mis ühest möödunud pillerakaarist puutumata jäänud. Kindlasti leiab sealt paar pakki köögivilju või külmutatud ube. Ning siis veel on minu külmkapis eraldi riiul FS kraamile. Neende puljongid ja kastmed on tõeline toidukiirabi, kusjuures väärt ja naturaalne kraam. Seekord haarasin kookose-karrikastme ja toit sai lauale loetud minutitega.

 

Krevetid kookose-karrikastmes

  • 200 g hiidkrevette
  • 100 g Edamame ube(külmutatud)
  • 1 pakk FS kookose-karrikastet
  • 1 tsilli
  • 1 laim
  • peotäis koriandrit

Vala kaste potti ja kuumuta keemiseni. Samal ajal aja teises potis vesi keema ja lisa oad. Keeda mõni minut ja kurna ning eemalda kestast. Tõsta krevetid kuuma kastme sisse, keeda minuti jagu ja tõsta pott tulelt. Krevetid valmivad väga kiiresti ja küpsevad kuumas kastmes veel edasi. Tähtis on neid mitte üle küpsetada! Lisa juurde oad, haki lisaks tšilli ja koriander. Pigista juurde laimi mahla.

Ja voila! Ongi valmis.

Naudi koos riisi või juurviljadega. Minu lemmik on koos brokoliga. Riivin brokoli ära (koos varrega) ja kuumutan kergelt pannil või või oliiviõliga. Sool, pipar ja paar küünt küüslauku lisaks.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply