Blog, Köögiviljaroad, Supid

Külm tomatisupp

August 16, 2018

On tomatite kuldaeg. Appike kuidas ma armastan neid mahlaseid koduaia üliküpseid tomateid, mis kasvuhoonest korjates veel kuumust õhkavad, nagu hoiaksid päikesekera käes. Kuumalaine ajal ainus mõistlik söök oligi külmsupp, samas polnud mahti arvuti taga pikalt passida, et retsepti üles kiribada, parem oli kaelanai vees kükitada. Aga siiski on siin muidu nii tavalises tomatisupis meeldejätmiseks tore täiendus nektariinide näol. Nektariinid mitte ainult ei taskaalusta oma magususega tomati hapukust vaid lisavad supile ka ääretult meeldiva sametise tekstuuri. Puhas rõõm sünnib sellest parajalt vürtsikast blendritäiest ja valmistamine käib ka nagu niuhti. Ainult jahutamine võtab aega, nonii ühe rannaskäigu jagu. Aga seda mõnusam on päikesest kurnatud keha hea söögiga turgutada.

Kuna ma armastan kuuma ilma ja tomateid umbes samapalju. Noh nii kuuni ja tagasi, siis jäägu see supp meenutama seda kuuma ja kaunist suve, mis kaugeltki veel läbi pole aga mnjah, eks see kuldne sügis juba vaikselt kükitab ukse taga. Aga las ta tulla pealegi, patareid on laetud.


Tomatisupp

3- le

3 hästi küpset nektariini
6 hästi küpset tomatit
1 väike punane tšilli
1 laimi mahl
1 kurk
1/2 paprikat
80-100 ml vett või tomatimahla
soola
pipart
2 sl oliiviõli

Serveerimiseks kirsstomateid, nektariini ning värsket koriandrit ja rohelist sibulat.


Tee tomatite nahale terava noaga väike ristike. Vala tomatid keeva veega üle. See trikk lihtsustab hilisemat koorimist. Koori tomatid ja kurk. Puhasta tšilli seemnetest, kui pelgad liiga tulist maitset. Vürtsikama maitse austajad võivad seemned eemaldamata jätta. Pane kõik ained blendrisse ja surista ühtlaseks. Tõsta supp tunniks-paariks külmkappi maitseid koguma ja parajalt jahtuma. Enne serveerimist sega supp läbi ja timmi maitset, vajadusel lisa vedelikuu.
Serveeri poolitatud kirsstomatite, nektariiniviilude ja ohtra koriandriga.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply