Blog, Eelroad, Retseptid, Suupisted

Peediga tembitud soolasiig bataadi-kõrvitsaröstil

December 31, 2017

Aeg avada šampanja ja reastada uue aasta soovid. Jätkata põnevat teekonda. Jätta seljataha kõik vana ja kasutu, oodata huviga seda, mis on ees. Leida rahu ja rõõm enda sees.

Puhast õnne ja helget rahulolu!

kala-5

1 bataat
200 g kõrvitsat
1 sp maisitärklist
1 muna
soola
1 tl jahvatatud kurkumit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid

100 g Kreeka jogurtit
1-2 sl mädarõigast

1 siig
3 sl soola
2 sl sukrut
1/2 väiksemast toorest peedist
1 sl kadakamarju

Fileeri kala. Sega kokku sool ja suhkur. Peenesta uhmris kadakamarjad ja sega soola ja suhkru hulka. Määri segu kalale ja pane külmkappi maitsestuma. Lase tõmmata vähemalt 4 tundi, veel parem järgmise päevani.
Riivi peet ja vajuta kala enne serveerimist peedi vastu. Hoia paar minutit ja eemalda kala. Pühi majapidamispaberiga üleliigne peet maha.

Koori bataat ja kõrvits ning riivi jämedalt. Pigista majabidamispaberi abil või käte vahel võimalikult palju vedelikku välja. Sega juurde maisitärklis ja maitseained. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lusika abil pätsikesed ja vajuta lamedaks. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit ühelt poolt. Keera pätsikesed ümber ja küpseta veel 5-10 minutit kuni pätsikesed muutuvad krõbedaks. Krõbedama tulemuse saad, kui kasutad ahju grillirežiimi, kuid siis ole ettevaatlik ja hoia silm peal. Tõsta restile jahtuma.

Sega jogurt mädarõikaga. Pane lusikatäis jogurtikreemi bataadi-kõrvitsaröstile ja aseta kõige peale õhuke kalaviil. Lisa maitserohelist. Serveeri kohe, sest seistes muutub röst pehmeks.kala-2

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply