Blog, Koogid, Retseptid

Maasikakook beseega

June 25, 2018

Ilma maasikateta pole suvel õiget maitset. Kesksuve lemmikud on kohevad maasikatordid. Kõrged ja hõrgud, ahvatlevad ja kiuslikud. Vahukoore ja beseega. Lihtsalt vastupandamatud. Ei mingit koonerdamist, külluslikult ja pisut üle võlli. Kõigile ja kopsakad tükid ja kindlasti kuhja maasikatega!


Põhi:

70 g võid
100 g suhkrut
1 sidruni riivitud koor
3 munakollast
80 ml piima
100 g mandlijahu
30 g kookoshelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1/2 tl soola

200 g maasikaid ja 1 sl palsamiäädikat

Besee kate:

3 munavalget
180 g ekstrapeent suhkrut
50 g mandlilaaste
1 tl vanillisuhkrut
1 tl veiniäädikat
1 tl maisitärklist
100 g maasikaid


Rösti mandlilaaste ahjus 10 minutit ja jäta jahtuma
Sega toasoe või suhkruga ühtlaseks pastaks. Lisa ükshaaval munakollased, sega ühtlaseks ja lisa piim. Sega mandlijahu küpsetuspulbri ja soolaga ning lisa tainale, sega juurde kookoshelbed
riivi tainasse sidrunikoor ja lisa vanillisuhkur. Vala vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 25 minutit.
Tükelda osa maasikatest ja sega palsamiäädikaga. Kui kook on küps (proovi puutikuga, kui tuleb puhtalt välja siis on küps) kata kook tükeldatud maasikatega ja beseekattega.

Beseekatte jaoks vahusta munavalged vähese soolaga kergelt. Lisa järk-järgult suhkur, vahusta kuni vaht on tugev ja läikiv. Sega juurde vanillisuhkur, äädikas ja maisitärklis.

Teine osa maasikatest sega suhkruga ja püreesta. Maasikapüree sega õrnalt munavalgevahuga, Lisa röstitud mandlilaastud. Kata kook munavalgevahuga ja küpseta veel 30 minutit. Keera ahju kuumus maha ja lase koogil ahjus jahtuda. Hoia ahju uks praokil.

Serveerimisel puista pinnale tuhksuhkrut ja maasikaid.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply