Blog, Retseptid, Supid

Murusupp spargli ja hernega

May 29, 2018

Maikuu lemmikud on loomulikult rabarber ja umbrohi. Mõlemat krõmpsutan ka mina suurima rõõmuga ja nii palju, kui sisse mahub. Kahju ainult, et aastas on üksainuke mai ja see tundub alati kõigist teistest kuudest kõige lühem. Eriti seekord, kui mais saabus lausa juuli. Vaatamata sellele jääb rabarbri ja umbrohu talveks varumine minu do-do listist välja. Ühtegi pestot ega rabarbrijuppi sügavkülma ei säti. Kõik see kevadine kraam on ainuõige oma värskuses kohe nahka panna ja siis talv läbi uuest helgusest unistada. Need külmutatud rabarbrid ja kuivatatud nõgesed on paras enesepettus.

Seepärast suran just mais umbrohtu ikka lahke käega iga toidu sisse. Murusupp ajab muidugi nii mõnegi muigama. Seega skeptikute kõigutamiseks tasub külmkapis tagavaraks alati üks peekonipakk hoida. Peekon loob turvalise silla ja isegi paadunud rohelise kraami vihkaja ulatab kusikese, et murusuppi proovida.


1 spl võid
1 porru
2 kartulit
150 g sparglit
peotäis noori põdrakanepi varsi
peotäis karulaugulehti
100 g rohelisi herneid (külmutatud)
750 ml aedviljapuljongit

150 g peekonit


Tükelda porru valge osa. Koori kartulid ja tükelda. Sulata poti põhjas või ja lisa tükeldatud porru ja kartul. Pruunista juurvilju potis paar minutit ja kalla peale puljong. Keeda kuni kartul on pehme, lisa tükeldatud spargel ja keeda veel mõni minut. Lõpuks lisa karulauk ja põdrakanep ning rohelised herned. Lase korraks keema ja võta pott tulelt. Püreesta sauseguriga või kasuta blenderit.

Haki peekon väikesteks kuubikuteks ja prae pannil krõbedaks. Nõruta majapifdamispaberil liigne rasv ja puista supile.

Puljong -Food Studio

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply