Blog, Koogid, Retseptid

Kaerajahuga rabarbrikook

June 11, 2018

Ruttu-ruttu veel üks rabarbrikook ahju, enne veel, kui rabarbrist villand saab. Või kas ülepea saabki rabarbrist küllalt saada. Ma võiksin vabalt rabarbri peale jäädagi. Kõik rabarbriga magustoidud kõnetavad mind ka siis, kui kevad juba suurele suvele ruumi teeb. Prooviks ikka veel üht koma teist haput varrekest kreemiks keeta või koogiks küpsetada. Ainus häda on see, et kõik kuulsad suveannid ootavad kannatamatult järjekorras oma tähetundi ja seda ei saa neile ju ometi keelata. Seega tuleb kepsakal rabarbril üsna pea kõrvale astuda.
Aga enne jõuab veelkord seda kooki teha. Kokkusegamise vaev vaid. Tänu kaerajahule jääb kook parajalt mure ja pisut enam pudisev, kui seevastu maitselt rikkalik. Kes kokkuhoidvamat kooki eelistab võib osa kaerajahust asendada ka nisujahuga.



100 g võid
100 g heledat muscovado suhkrut
3 muna
250 ml hapukoort
70 g martsipani
1 sidruni riivitud koor
250 g kaerajahu
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
300 g rabarberit
kaneelisuhkrut


Hõõru või ja suhkur ühtlaseks pastaks. Lisa ükshaaval segades munad. Sega juurde hapukoor. Riivi sidruni koor ja martsipan ning lisa tainasse. Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, lisa tainasse. Sega juurde vanillisuhkur. Kalla tainas vormi. Tükelda rabarber ja kata kook. Raputa peale kaneelisuhkur ning küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit.

 

Suhkur- Dansukker

SaveSave

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply