Blog, Lisandid, Retseptid

Pommu laevad e küpsetatud baklažaan

November 15, 2015

Pommu laevadel pole laevade pommitamisega midagi pistmist, või siis äkki õige pisut ainult. Pommu on lihtsalt baklažaani nunnu hellitusnimi. Ahjus röstitud pommud näevad välja küll, nagu kannatada saanud lömmis lootsikud. Aga, tühja sest. Maitse on see, mis loeb. Mind võluvad ahjubaklažaanid iga kell. Lükkad aga lootsikud ahju ja purjetad pärast suures rahulolus seda kuldaväärt sisu lusikaga välja kaapides. Mingit imetrikki ega nippi polegi. Retsept on nii lihtne, et jääb iseenesest meelde ja meelitab kööki.

pommu-5 pommu-3 pommu

1-2 pommut e baklažaani
sorts õli
soola
paar küünt küüslauku
1-2 tl zaatarit (aromaatne segu tüümianist ja seesamiseemnetest)
Kreeka jogurtit
granaatõunaseemneid
meelepäraseid ürte(tilli, peterselli, koriandrit)

Lõika pommud pikuti pooleks. Joonista terava noaga viljalihasse triibud. Näiteks diagonaalis mõlemat pidi, et tekiks ruudustik. Pintselda üle õliga ja raputa üle soolaga. Pane pommud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures kuni viljaliha on pruun ja pehme. Haki küüslauk ja raputa pommule, puista peale zaatar. Sega jogurt soolaga, lisa hakitud ürdid või veel pisut zaatar’i. Pressi juurde küüslauk.Tõsta jogurt pommule ja puista peale granaatõunaseemneid.
Söö lusikaga koore seest. Paku iseseisva roana või liha lisandina.

pommu-4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply