Blog, Köögiviljaroad, Retseptid, Supid

Lehtkapsapüreesupp

April 3, 2018

No tere talv. Jälle tagasi! Meelita kuidas tahad, aga kevad piilub seda talve trallitamist ikka nurga tagaant ja välja saba keerutama tulla ei julge. Päris vihaseks ajab juba. Aga vihal ei tohi lasta paisuda. Parem peletada see kausitäie kuuma supiga. Kuuma ja rohelisega. Kuuma seepärast, et külm on ja rohelise seepärast, et kevad julgeks ükskord ometi tulla.

Lehtkapsas on juba ammu igas moekas köögis ennast mugavalt sisse seadnud. Minu omas on ta väga teretulnud. Seekord ronis ta supipotti ja kutsus kaaslaseks purgitäie ube. Kepsakad kaunviljad aitavad hoida korda nii kolesteroolitasemes kui veresuhkru kõikuvas tujutsemises. Lisaks sisaladavad parajalt palju mineraalaineid, mis kuluvad marjaks ära mitmetele inimkeha olulistele ensüümidele.

Sai sest üks maitsev kõhutäis, mis pealekauba kaunima kaunimaks tuunib, et kontsade klõbinal kevadega kohtama joosta. Loomulikult on Food Studio puljongikeetmise pika ja piinava töö oma õlgadele võtnud. Supi keetmine on lihtsalt puhas rõõm.

2 sl oliiviõli või võid
1 sibul
1 porru
3 küüslauguküünt
2-3 vart rohelist sibulat
750 ml aedviljapuljongit
200 g lehtkapsast
100 g spinatit
1 purk (400g) valgeid konservube
1 sl sidrunimahla

Koori sibul ja küüslauguküüned, haki peenemaks. Lõika porru valge osa ribadeks. Loputa spinat ja lehtkapsas. Eemalda lehtkapsa varred ja haki peenemaks.
Kuumuta poti põhjas õli ja passeri selles hakitud sibulat, küüslauku ja porrut. Kalla peale puljong ja lase keema. Nõruta ja loputa oad. Lisa puljongisse oad, lehtkapsas, spinat ja roheline sibul. Lase korraks keema tõusta ja püreesta sauseguriga.

Puljongid – Food Studio

SaveSave

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply