Blog, Retseptid, Supid

Kilusupp

July 28, 2017

Kilusupp? Jah, just kilusupp. Sellise toreda supi otsa komistasin ma esmalt võluvas Võrus, väikeses üübernunnus kohvikus Katariina. Kuni selle õndsa lõunani polnud mul aimugi, et kilu passiks supi sisse sokutada. Aga tuleb välja, et sobib ja veel suurepäraselt. Pealegi näitab sõber Google, et kilusupp pole mingi vastavastatud leiutis, hoopis vastupidi. Tuleb välja, et taasleitud vana.
Kõigele lisaks keedab selle supi vaba vasaku käega, kõigi teiste tegemiste kõrvalt. Pole üldse vaja suveseikluste arvelt aega näpistada. Sest maitsev kalpuljong, mille keetmine aega võtaks, on juba keedetud ja poeriiulil ootamas. Täiesti ehtne ja lisainevaba, kaua keenud Foodstudio pajas, hoolega tehtud ja maitsev. Parimast toorainest. Ülejäänud toimingud supi juures on vaid tükeldamise ja lisamise vaev. Supi võib ka koore lisamisega tummisemaks keerata, kuid mina proovisin seekord hoopis kodujuustuga ja toimis ka hästi.
Mis veel puutub Võru Katariina kohvikusse, siis pean ma enda kohustuseks teid hoiatada. Lisaks maitsvale kalasupile võib sealt saada ka megamaitsvaid pirukaid. Ma hoidsin ikka väga kõvasti toolist kinni, et mitte tormata taas leti äärde lisa hankima, kui olin alla kugistanud oma kilupiruka ja pool kaaslase moonisaiast endale luninud. Nii et, pidage meeles, kui Võrru satute, seal võib olla ohtlik!

kilusupp-3


 

750 ml kalapuljongit
2-3 kartulit
3-4 väikest porgandit
2 keedetud muna
3 hapukurki
100 g vürtsikilu
ohtralt maitserohelist (roheline sibul, till, petersell)

Serveerimiseks 2-3 sl kodujuustu või hapukoort


Keeda munad. Kuumuta puljong keemiseni. Haki porgandid ja kartulid kuubikuteks. Pane puljongisse keema porgandid (väikesed võib tervelt lisada) mõne minuti pärast lisa kartulid. Keeda pehmeks. Haki hapukurk ja lisa koos kiluga kuuma puljongisse. Võta supp tulelt ja lisa hakitud maitseroheline ning hakitud muna.
Serveerimisel lisa kodujuustu või hapukoort.

kilusupp

 

 

Puljong – Food Studio

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply