Blog, Retseptid, Supid

Külm smuuti-supp. Rohelise herne või aedoa külmsupp.

June 30, 2017

Kas on juba palavaks läinud? Hmm, mitte just liiga, aga teinekord, kui päike ennast lahkelt jagab, annab juba suvemõõdu täitsa välja. Igatahes tasub valvas olla, millal need palavad päevad pihta hakkavad. Suvesoojas muutuvad ka maitseelistused. Samas kiireneb tempo, tahaks ju igast suvisest päevast maksimumi võtta. Siin tuleb appi kiirtoit, aga mitte see putkast haaratav, vaid ikka ise tehtud ja tervislik. Isegi jooksu pealt on võimalik üks smuuti haarata. Toekama smuuti kokkusuristamiseks on hea kasutada köögivilja ja puljongit. Aeglasema tempo juures võib seda ka terrassil linnulaulu saatel einestades taldrikult nautida.

Puljongiga smuutit nimetaks ma juba pigem külmsupiks. Minu külmkapis on alati varuks Food Studio väga head valmispuljongid. Kvaliteetse, ohtralt kollageeni sisaldava puljongi tunneb ära selle järgi, et peale puljongi mahajahutamist see tarretub. Food Studio kauakeedetud maitsvad ja lisainetest vabad puljongid näitavad seda kenat palet külmikus välja tõstes alati. Eelkõige põhjusel, et kollageeni leidub sarnaselt inimesele ka loomade ja lindude sidekudedes: luudes, kõõlustes, kõhredes ja nahas. Puljongi pikal keetmisel eraldub sealne kollageen keeduvette. Lisakollageen omakorda hoolitseb meie naha sileduse ja luude liikuvuse eest. Võib öelda, et kollageeni manustamine toidu kaudu sarnaneb kriiksuva ukse õlitamisele, mis võimaldab liigestel liikuda sujuvamalt, vähendab liigesevalu ja liigeste kahjustumise riski ning lööb palged särama.

Tahtsin seekord teha kiire külma supi roheliste hernestega, aga et esimese valikuna juhtusid mulle kätte külmutatud rohelised oad, siis läksid käiku need. Puljongitest valisin Aasia oma, kuna see toetas teiste koostisosade valikut ja tulemuseks oli maitsev lõuna ning selle valmistamiseks kulus  tõesti vaid paar minutit. Usun, et rohelised herned sobivad samamoodi, kui oad. Värsked on ka kindlasti hea valik, kuid külmutatud annavad supile just selle õige freshi touchi.

rohelise herne-2


 

Külm rohelise oa(herne) supp

2-le

suur peotäis koriandrit
1 tl riivitud ingverit
1 laimi mahl ja koor
200 g külmutatud rohelisi herneid või rohelisi aedubasid
1 küüslauguküüs
1 väike roheline tšilli
300 ml Aasia puljongit
200 ml kookospiima

Pista kõik ained blenderisse ja töötle paari minutiga ühtlaseks. Serveeri kohe!

rohelise herne-3

 

 

Puljong – Food Studio

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply