Blog, Koogid, Retseptid

Rabarbriruudud

June 21, 2017

Juba sahistatkse, et rabarbrihooaeg hakkab ühele poole saama. Peale jaanipäeva kruvib oblikhappe sisaldus rabarbris juba sellistesse kõrgustesse, mis tervisele enam kasu ei too. Samas mõni rabarber on aeglase kasvuga, näiteks minu oma. Nimelt tundub rabarber olevat eriti pirtsaks ümberkolimise kohapealt. Pärast eelmise aasta ümberistutamist pole minu oma veel hästi kohanendud ja hakkas alles äsja oma varsi kasvatama. Seepärast loodan ma ka tema aeglasele oblikahappe tõusule ja luban endale nendest peentest vartest veel suvisel ajal mõne hapukasmagusa maiuse.

Seekord jagan aga võõra põõsa vartest tehtud kooki. Mulle see roosa pehme ahvatlus meeldis väga. Vetrus hamba all nagu pehme pilveke. Kuigi intensiivsema roosaka varjundi säilimiseks peaks rabarbrile soovitavalt lisama punaseid marju. Mina kasutasin seekord külmutatud vaarikaid, need hoidsid kena roosakat varjundit isegi peale küpsetamist. Ja rabarbriruudud on lihtsalt nii nunnu nimi, tuletatud teadagi Rhubarb Bars’ist

rabarbrikook-6

rabarbrikook

rabarbrikook-2

 


Rabarbripüree

500 g rabarbrit
1 apelsini koor ja mahl
1 dl suhkrut
30 g vaarikaid

Pane rabarber koos suhkruga tasasele tulele keema. Lisa apelsini koor ja mahl. Keeda kuni rabarber on pehme. Lisa vaarikad. Püreesta sauseguriga

Koogipõhi

100 g toasooja võid
140 g toasooja toorjuustu
100 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
180 g jahu
soola

Töötle kõik ained omavahel köögikombainis ühtlaseks. (käsitsi segamine õnnestub sama hästi, kui või ja toorjuust on parajalt pehmed). Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale. (Kasutasin kandilist vormi 20x 30 cm) Küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit.

Koogikate

3 muna
50 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
300 ml rabarbripüreed
50 g jahu

Vahusta munad suhkrutega. Lisa rabarbripüree. Sõelu juurde jahu. Kalla segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 20 minutit. Lase jahtuda ja hoia enne serveerimist paar tundi külmkapis. Serveerimisel raputa peale tuhksuhkrut.


rabarbrikook-4

Ps. Sõna rabarber ainsuse omastav on kahesugune: rabarberi ja rabarbri. Lubavad keeletargad. Õnneks! Minu meelest on rabarbri kordades kepsakam variant.

 

Suhkur – Dansukker

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply