Blog, Pearoad, Retseptid

Kõrvitsa-kikerherne karri

December 12, 2016

Jah ma tean küll, et jõulud on ukse ees. Juba peaksid pajas ja potis podisema jõuluroad. Oma esimesed verivorstid ja hapukapsa olen ka esimese lumega juba novembris pintslisse pistnud. Ei, tegelikult see päris esimene verivorstiamps oli ikka veel palju varem, keset sügist kuskil. Olid maitsvad mõlemad. Üldiselt meeldibki mulle oma menüüsse jõulutoite lisada juba pisut varem, kui jõuluõhtul. Nii tasakesi ja natukese haaval. Nii see jõulutunne tasakesi tuleb ja kauem püsib. Jõuluõhtul pole siis ka karta ka ülesöömist, mille eest meedia juba huilates hoiatab.

Aga ega siis iga päev ei jaksa jõulutoitu süüa, vahel tahaks midagi kergemat, lihtsalt valmivat aga ikkagi soojendavat. Need kiired vürtsidest pungil karrid sobivad just argipäeva ilmestama, aga isutavad just siis, kui väljas on pime ja mööda nurgataguseid keerutavad hirmsad tuuleiilid.

karri-2

 


 

1-2 sl õli
500 kõrvitsa viljaliha
1 purk (400 g) kikerherneid
1 sibul
3 küünt küüslauku
2 cm jupp ingverit
1 tl vürtsköömneid

1 tl paprikapulbrit
1 tl kurkumit
1/2 tl cayenne pipart
1 väike tšilli
1 tl pruuni roosuhkrut
2 dl vett või puljongit

Serveerimiseks värsket koriandrit


Haki kõrvitsa viljaliha kuubikuteks. Tükelda sibul ja küüslauk. Loputa kikerherned. Haki tšilli ja ingver peeneks. Pane õli pannile ja kuumuta selles sibulat, kuni see muutub pehmeksj a klaasjaks. Ära pruunista! Lisa küüslauk, ingver ja tšilli. Lisa pannile ka vürtsid. Kuumuta veidi ja lisa vesi või puljong. Pane kõrvits ja kikerherned sisse ja kuumuta kuni kõrvits on pehme.
Serveeri koos riisiga. Pildil on punane riis.

karri-4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply