Blog, Koogid, Retseptid

Matcha tee kook

June 20, 2016

Ma tean küll, et peaks hakkama juba maasikakooke vorpima, aga enne veel üks roheline. Selle koogi noorem vend. No lihtsalt nii võrratu on see kakao, pähklite ja matcha kooslus. Viinamarjad sobivad nii värvi, kui tekstuuri poolest ja las nad olla pealegi hapud, ongi parem. Järgmisel korral paneksin isegi matcha’t natuke rohkem. Kreem võiks küll olla pisut rohelisem. Magusus kannatab välja ka sutsukese veel mõrudama nüansi lisamise. Ja kes keelab koogile teisi marju istutamast. Sobivad nii maasikad, mustikad kui kõik, mis riburada tulevad. Ja kui rohelised sõstrad peaksid ette jääma, teen kohe kindlasti veel.

viinamari


 

Põhi:
200 g (pekaani) pähkleid
3 datlit
2 tl naturaalset kakaopulbrit
2 sl kookosrasva

Kreem:
1 pakk Kreeka jogurtit (370 g)
100 g valget šokolaadi
1 sl matcha tee pulbrit

katteks viinamarju


Pane põhja ained purustajasse ja töötle kuni mass on ühtlane. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärtele. Sulata šokolaad vesivannil või mikros. Sega toasoe jogurt sulašokolaadiga ja lisa matcha pulber. Sega hästi ühtlaseks. Kalla kreem koogipõhjale, kata kook viinamarjadega ja aseta vähemalt 3 tunniks külmkappi.

viinamari-3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply