Blog, Hommikusöögid, Koogid, Retseptid

Hommikukook sünnipäevaks

May 11, 2016

Sünnipäevahommikud on ilusad. Kingid, lilled, kallistused ja koogid. Ehkki ma ise heameelega hommikuks kooki ei sööks, meeldib mulle seda ikkagi sünnipäevahommikuks kallitele väga teha. Ikka salaja, et hommikul ärgates oleks üllatus. Täna on sünnipäev mu kullakallil silmateral. Terake ise tudeerib laias ilmas ja juba teist aastat peame Skype’i sünnipäeva, aga noh ma olen nende aastatega nii harjunud sel kaunil kevadpäeval kooki tegema, et ei saa kuidagi pidama. Mitte , et koogitegemine oleks nii oluline, pigem ikka see aastatetagune sündmus, kui ma oma silmateraga silmast silma kohtusin.

hommikukook-4
Pealegi on see kook üsna hommikusöögi moodi, ainult pisut teistsuguses vormis. Pähklid, marjad ja Kreeka jogurt kuulub nagunii me lemmikhommikusöökide hulka ja õige pisut šokolaadi, mis siin lisandub passib hästi ju ühe sünnipäevahommiku ülistamiseks. Nii et, kallis tütreke, ilmselt läheb sul edaspidi seda retsepti tarvis. Ja olgu lisatud: I love you to the moon and back .

hommikukook-3

 


 

Põhi:

300 g pähkleid
5-6 kurkumiga tartaküpsist
4 datlit
2 sl kookosrasva

Rabarbri vahekiht

300 g rabarbrit
2 sl mett

Kreem

100 g valget šokolaadi
370 g Kreeka jogurtit (toasooja)
1 laimi mahl

serveerimiseks marju või puuvilju

Tükelda rabarber. Koorida pole vaja, kui on punased peened varred, siis jääb kena roosa. Pane rabarber ja mesi potti ja kuumuta keskmisel kuumusel umbes 10 minutit, kuni rabarber on pehme. Las jahtuda.

Purusta põhja ained köögikombainis kuni moodustub ühtlane mass. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhjale (kasutasin kandilist madalat vormi 12 x 38 cm). Tõsta rabarbrisegu põhjale.

Kreemi jaoks sulata šokolaad vesivannil või mikros. Sega toasooja jogurtiga, pigista juurde laimimahl. Vala kreem koogile ja lase külmkapis üle öö taheneda. Serveerimisel puista pinnale marju või tükeldatud puuvilju.

hommikukook-2


 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply